Creatieve berichten over naaien

Red & White wedstrijd – de uitslag!

Beste lezeressen en lezers,

Jullie zijn zeker allemaal nieuwsgierig wie de winnaressen of winnaars van de Red & White quiltwedstrijd zijn. In februari hebben we de quiltwedstrijd hier op de blog beschreven. Meer dan 120 quilts werden daarna in de Community rubriek van de Nederlandse en Duitse BERNINA blog gepresenteerd. Hier kunnen jullie ze nog een keer allemaal bewonderen:

Inzendingen op de Nederlandse blog

Inzendingen op de Duitse blog

Wat een prachtige quilts hebben jullie geüpload! Grote en kleine, traditionele en moderne, met de hand en met de machine gemaakte quilts, wandquilts en knuffelquilts, zelfs een paardequilt zat erbij! Alles in rood en wit. Jullie kunnen ervan verzekerd zijn, dat wij van BERNINA ons over elke nieuwe inzending zeer verheugd hebben. Er werd in Steckborn, Zwitserland en in Breda, Nederland telkens weer naar de nieuwe inzendingen gekeken en natuurlijk werd er intensief over gesproken. Er waren steeds weer nieuwe vermoedens wie de winnaar zou worden, “Dat wordt met zekerheid de winnende quilt!” hoorden we steeds weer, nadat er weer een nieuwe, prachte quilt in de Community rubriek verscheen.

Gaandeweg ontstonden niet alleen afzonderlijke quilts, maar een spannend en harmonisch overzicht in rood en wit, zoals het in de wedstrijd stond beschreven.

We denken, dat Wiebke Maschitzki, die het initiatief voor de wedstrijd heeft genomen, nooit gedacht had, dat er zoveel kunstwerken zouden worden ingezonden! Ze was sprakeloos!

Een hartelijk dankjewel aan de organisator!

Als eerste willen we Wiebke hartelijk bedanken voor het idee voor deze wedstrijd. Zij heeft ervoor gezorgd, dat jullie met zoveel enthousiasme aan de quilts zijn begonnen en deze voor de wedstrijd hebben ingezonden. We nemen aan, dat veel quilts naar aanleiding van de Red & White wedstrijd zijn genaaid, dus zonder Wiebke zouden deze quilts er niet zijn :-).

En nu naar de winnaressen.

De winnaressen

Deze quilts en quilters hebben gewonnen:

1e rang: Round and Round van Christina

https://blog.bernina.com/de/user-gallery/wendequilt-round-and-round/

2e rang: Lone Star van Dodo

https://blog.bernina.com/de/user-gallery/lone-star

3e rang: Red and White Only van maudyv

https://blog.bernina.com/nl/user-gallery/red-and-white-only-2/


De beoordeling van de jury:

Round and Round

van Christina

Een prachtige compositie met een eersteklas en zeer harmonische realisering van het thema “Red & White”. De verwerking van deze quilt was vanwege de grootte en het feit, dat hij dubbelzijdig werd gemaakt, met zekerheid een grote uitdaging. Het resultaat is fascinerend. Het piecing is zeer mooi en exact. Het quilting is minimaal gehouden, maar heeft een grote werking. Het cirkelmotief ondersteunt het patchworkmotief aan beide kanten op een ideale manier. In het geheel een zeer harmonische en professionele quilt die volledig met het thema overeenstemt en die we met zekerheid graag zouden ophangen. Alles klopt bij deze quilt: vormen, stofkeuze, kleurcompositie, moeilijkheidsgraad en uitstraling. Een groot compliment voor dit fantastische kunstwerk!

 

IMG_2029_bearbeitet IMG_2057_bearbeitet IMG_2043_bearbeitet-1


Lone Star

Van Dodo

Een zeer mooie en exact piecing, dat harmonisch en op originele wijze in de kleurvolgorde van de Lone Star is gebaseerd. Bij een Lone Star is exact naaien absoluut noodzakelijk; deze uitdaging werd door Dodo perfect uitgevoerd. Het patchworkmotief wordt prachtig ondersteund door de quiltmotieven op de witte achtergrond, waardoor een secundair motief ontstaat. Het piecing van de Lone Star wordt op deze manier geaccentueerd. Het quiltwork werd op een machine uit de bernette serie (bernette 12) genaaid. De bernette 12 is geen typische quiltmachine en daarom is het resultaat ook nog eens extra bewonderenswaardig. Helaas zijn er in het deel van de Lone Star een paar plooitjes en oneffenheden te zien. In het geheel is de quilt echter een zeer geslaagd kunstwerk, waarvoor onze grote waardering!

 

lone-starIMG_20160915_075104

 


Red and White only

Van maudyv

Gewoon superorigineel! Deze quilt met de vele details die tot een interessante compositie werden samengevoegd, heeft ons absoluut overtuigd. Het is een moedige, onconventionele quilt waarbij verschillende technieken – quilten, appliqueren en borduren – tot een harmonisch rood/wit geheel werden gecombineerd. Rood is de kleur die het accent zet en de rode draad van het verhaal die deze quilt vertelt. Het quiltmotief is vrij eenvoudig, maar deze quilt heeft niet meer nodig. Als je deze quilt bekijkt, wordt je blij! We hebben ons natuurlijk ook bijzonder verheugd over de Zwitserse details die op de quilt werden aangebracht. Een groot compliment en een hartelijk dankjewel aan maudyv voor haar verhaal in quiltvorm! 


DSC_4730 DSC_4742 DSC_4757-1


De winnaressen zijn inmiddels geïnformeerd en zullen binnenkort hun prijs ontvangen.

De jury was samengesteld uit vijf quiltexperts van verschillende afdelingen en dochterondernemingen van BERNINA. Jullie kunnen je voorstellen, dat ze het niet gemakkelijk hebben gehad.

De jurering

De jury is als volgt te werk gegaan: aan de hand van de criteria die in de wedstrijd stonden beschreven heeft elk jurylid haar persoonlijke top 10 van de diverse quilts samengesteld en haar keuze schriftelijk onderbouwd. De vijf evaluatieformulieren hebben we daarna in één groot formulier samengevoegd. Rang 1 kreeg een punt, rang 2 twee punten, etc. Winnaar was de quilt met het minst aantal punten. Als een quilt door een jurylid in de top 10 was opgenomen, maar door een ander jurylid niet, kreeg deze quilt in de kolom zonder klassering een 12. Op deze wijze ontstond de ranglijst, waaruit de drie winnende quilts resulteerden. Er waren nog zoveel prachtige quilts, die we ook graag een prijs, onderscheiding of extra waardering hadden gegund!

Red and White quilts tijdens de Nadelwelt 2017

(5 – 7 mei 2017 in Karlsruhe, Duitsland)

Om deze reden verheugt het ons daarom ook, dat we jullie kunnen informeren, dat een selectie van de Red & White quilts die hier naar aanleiding van de wedstrijd op de BERNINA blog zijn ontstaan tijdens de Nadelwelt 2017 zullen worden getoond.

De beursorganisatie stelt ons voor de tentoonstelling van de quilts een ruime oppervlakte ter beschikking. Super, vinden jullie niet? Over de exacte procedure zullen we over enkele weken weer hier op de blog informeren en aansluitend direct met de quilters waarvan we de kunstwerken graag willen tentoonstellen, contact opnemen om diverse punten te bespreken (bijv. transport, ophangmogelijkheid, etc.).

Een belangrijk verzoek vooraf: De tentoonstelling “BERNINA Red & Whites” moet als première tijdens de beurs “Nadelwelt” plaatsvinden. Daarom vragen we jullie bij deze vriendelijk, om jullie quilts niet op andere tentoonstellingen te tonen, anders kunnen we deze bij de tentoonstelling in Karlsruhe niet laten zien. Vanzelfsprekend is het toegestaan om je quilt tijdens een solotentoonstelling te presenteren of op internet te laten zien.

Zoals jullie zien, is het Red & White thema nog niet afgesloten, maar leeft het verder. Wie weet waar we de quilts nog allemaal zullen mogen bewonderen!

We hopen, dat iedereen net zo van de wedstrijd heeft genoten als wij, nogmaals hartelijk dank aan iedereen die aan het succes van deze wedstrijd heeft meegeholpen!

Hartelijke groeten,

Geertje

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam