Creatieve berichten over quilten

Project Menschen / Mensen

Een paar weken geleden kreeg ik het bericht dat ik mee mocht doen met het gemeenschappelijke project van BERNINA en Jutta Hellbach. Zij gaat een groot textiel-kunstwerk samenstellen dat geëxposeerd zal worden tijdens de Nadelwelt in Karlsruhe (23-25 mei 2014).

Het werk gaat bestaan bestaan uit 24 panelen gemaakt door 24 deelnemers uit 7 landen (D, B, NL, F, L, O, S). Het thema is Mensen, of op z’n duits: Menschen (klinkt toch zoveel liefdevoller als je het hardop uitspreekt).

Het te maken ‘blok’ moet geïnspireerd zijn door het pictogram van een mens, de man of de vrouw. En we kregen een doosje met materialen die we daarbij kunnen gebruiken (mag ook uitgebreid worden).

Deze week kreeg ik dit pakketje binnen:

Prachtig dieppaars en fuchsiarood.  En het mannelijke pictogram moet een belangrijke rol spelen in mijn blok, in deze maat…. Een echte uitdaging dus. ‘Purple rain’ van Prince was ongeveer het eerste wat in mij opkwam maar of ik daar iets mee ga doen blijft nog een verrassing.

Ik ben benieuwd welke kleuren/materialen de andere Nederlandse deelnemers hebben ontvangen, en nog veel benieuwder naar wat iedereen er van gaat maken. Ik heb al wel een idee, dus ik ga maar eens wat proeflapjes maken!

Disclaimer: Dit project is exclusief ontwikkeld door Jutta Hellbach voor Bernina en Nadelwelt Karlsruhe 2014. Kopiëren van dit thema/projectonderdelen niet toegestaan.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam