Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand augustus

products_sonderzubehoer_header_naehmaschinentasche

Ook deze maand weer een accessoire van de maand, deze maand een lastige om iets voor de beer te maken. Maar het is wel voor een aantal mensen een praktisch accessoire! De naaimachinetas. Jade van de Luitgaarden schreef al een bericht over het reizen met je naaimachine. Deze tas is niet stevig genoeg voor het bagageruim van het vliegtuig, wel voor in de auto! De tas is  ideaal ter bescherming van je machine als je hem meeneemt naar naailes, of workshops. Er zitten handige handgrepen aan  om te dragen, en ook opbergvakken voor je pedaal, kniehevel, aanschuiftafel en accessoirebox.

DSC03391 (Kopie)

En dan heb je nog ruimte om je naaiproject mee te nemen, tenzij het een grote quilt is, dan heb je toch een extra tas nodig. Maar je naaimachine kan tegen een stootje!

En ik heb een overnachtingsplaats voor mijn beer geboekt!

Mijn beer gaat op reis, en heeft een slaapzak nodig. En ik kan jullie het gemak van een aantal voetjes laten zien. Wie weet kunnen jullie ook wel een slaapzak gebruiken voor de pop of beer van jullie kind of kleinkind.
Een patroon had ik niet, deze heb ik zelf gemaakt, heel eenvoudig.
Ik neem de omtrek van mijn beer waar hij het breedst is, dit moet de breedte van de slaapzak zijn. Delen door twee voor de onder en bovenkant, en dan een paar centimeter extra zodat de beer er makkelijk in gaat. Voor de lengte doe ik hetzelfde. Maar mijn beer gaat op reis naar Bernina in Zwitserland, en daar kan het koud zijn, daarom wil ik dat er een soort muts op komt. Extra lengte voor het hoofd, en de hoeken worden afgerond omdat daar een koordje door komt om het aan te trekken.

De patronen worden in delen verdeeld, omdat ik met verschillende kleuren stof werk. Het is ook een manier om restjes stof op te maken.
Omdat het een “echte Bernina”slaapzak wordt, wil ik graag een afbeelding van mijn Bernina naaimachine erop. Ik heb nog transferpapier, daar print ik een afbeelding van de Bernina 790 op. Dan gebruik ik een aantal decoratieve steken, en een aantal voetjes. Ik heb nog een restje stof met Bernina naaimachines, daarnaast het zwart en rood, en nog een stukje jeans.
Voetje 20 de open borduurvoet, om meer zicht te hebben op mijn werk
Voetje 23 voor de applicatie,

DSC03383 (Kopie)De applicatie is geknipt uit de stof met de Bernina naaimachines. Voetje 23, de applicatievoet is kort, en daardoor wendbaar, en als je de persvoetdruk verlaagd kun je eenvoudiger de rondingen maken, en de hoeken om.
Voetje 83 het cirkelborduurapparaat. Voor een cirkel met tekst om de applicatie.
DSC03384 (Kopie)Om de cirkel te stikken leg ik achter de stof een stukje scheurvlies ter versteviging. En de cirkel komt precies uit.

DSC03385 (Kopie)
Voetje 31. de biezenvoet, voor  de biezen op de achterkant van de slaapzak.

DSC03379 (Kopie)

Ik stik 3 biezen, dan een decoratieve steek, steek 779 de naaimachine, en daarna nog 3 biezen. 
DSC03382 (Kopie)

De siersteek heb ik gestikt met voetje 20, dan weer de biezenvoet, als ik het voetje langs de rand van de naaimachine laat lopen is de afstand te groot, dus laat ik hem langs het middelste pootje van de geleider lopen.

En de borduurmodule om een tekst te borduren.

DSC03373 (Kopie)

 

Dan zijn de voor en achterkant klaar.

DSC03387 (Kopie)

Voor extra volume voor de slaapzak gebruik ik fiberfill. Daarna heb ik de naden doorgestikt met steek 1356. Ik wil de delen afwerken met voet 88, het bandapparaat voor niet voorgevouwenband. Om het makkelijker te maken lock ik de randen eerst 3 draads af.

DSC03388 (Kopie)

Ik heb een deelbare rits van 70cm, deze komt langs een zijkant en de onderkant. De rits speld ik onder het afgewerkte band, de tandjes van de rits zitten helemaal onder de rand.

DSC03389 (Kopie)

En als ik de rits er dan in stik, stik ik op het stiksel van het band, zo heb ik maar een stiksel. De andere kant stik ik aan elkaar met steek 1356.
DSC03390 (Kopie)En om dan het koordje langs de bovenrand door te rijgen, haal ik een paar steekjes van het band los waar ik het koordje doorrijg, dit zet ik later weer met de hand vast, zodat het niet verder losgaat.
En zo heeft mijn Berninabeer een warme slaapzak, en een slaapplaats.

DSC03392 (Kopie)

Met genoeg ruimte om zijn kleding op te bergen.

DSC03395 (Kopie)

Het ziet er heel gaaf uit, maar het draait natuurlijk om de tas voor de naaimachine!!

Tas-blog (2)

Alle “kleinere” naaimachines passen erin. Dus niet de 7 en 8 serie.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: Fiberfill, jeans, katoen, koord 75 cm, rits 70 cm
Benodigde producten:
BERNINA aurora 450
BERNINA aurora 450
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
Terugtransportvoet # 1
Terugtransportvoet # 1
Open borduurvoet # 20
Open borduurvoet # 20
Applicatievoet # 23
Applicatievoet # 23
De borduurvoet (met druppelvormig gat) # 26
De borduurvoet (met druppelvormig gat) # 26
Biezenvoet met 5 gleuven # 31
Biezenvoet met 5 gleuven # 31
Bandapparaat # 88
Bandapparaat # 88
Het cirkelborduurapparaat # 83
Het cirkelborduurapparaat # 83

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht