Creatieve berichten over naaien

Knoop in je naald!

Niet schrikken…niet letterlijk een knoop in je naald! Maar je kent vast wel de uitdrukking: knoop in je zakdoek. Bedoeld als een soort geheugensteuntje voor iets wat je niet mag vergeten.

In het scherm van je BERNINA staat erg veel informatie. De schermen van de nieuwe 4 serie, de nieuwe 5 serie , de 7 en 8 serie hebben veel overeenkomsten. Daarbij is de 4 serie het minst uitgebreid en de 8 serie heeft alle opties.

Zo zie je in de linkerkant allerlei info, over de bovendraadspanning, de gekozen naaivoet, persvoetdruk, de gekozen steekplaat…en…de naald. En over dat laatste wil ik jullie iets vertellen.

Onze BERNINA naaimachines zijn echte alleskunners. Ze kunnen de meest moderne stoffen verwerken in combinatie met de best geavanceerde naaivoeten. Onmisbaar in dit plaatje is de naald. Je herkent het wel, als je een mooie naad wil maken in bijvoorbeeld een tricotstof en zonder aanleiding er steken worden overgeslagen. Grote kans dat je dan een verkeerd type naald gebruikt. Want ook die ontwikkeling heeft niet stil gestaan. Het is een vernuft samenspel van naaimachine, stof, garen en naald. Alles moet op elkaar afgestemd zijn, het is net een orkest.

Ok, dan heb je alles voor elkaar…juiste stof en naald. Je werkstuk is klaar en je begint aan het volgende. Maar…hoe weet je nu welke naald er ook alweer in je machine zat? Je kan het opschrijven op een Post-it en op je machine plakken. Alleen..grote kans dat je briefje spoorloos verdwijnt.

Daar is door BERNINA een prachtig geheugensteuntje voor ontworpen : een soort knoop in je zakdoek, maar dan in je machine.

Als je op het naald symbool in de linkerbalk van het scherm tikt, dan opent dit scherm. Je ziet er allerlei naalden, van een enkele tot diverse maten tweelingnaalden. Wil je met een tweelingnaald werken, kies dan de juiste naald en er zal een veiligheidssysteem in werking treden wat je behoedt voor bijvoorbeeld een te brede steek. Je machine zal eenvoudig weg niet doen wat jij wil, om naaldbreuk te voorkomen. Helemaal rechts zie je een naald met een blauw strikje…jaja…de knoop in de naald! Als je daar op tikt, opent dit scherm:

Ik kies in het menu de topstitch naald, het is wit omkaderd, en dikte 100. Eveneens een wit kader om mijn keus. De machine slaat dit nu op. 

Inmiddels is mijn werkstuk klaar, en wil ik gaan borduren. Ik kies nu voor een borduurnaald 75. De vorige instelling is gewijzigd naar deze keus.

Heb jij ook een machine waar  dit menu in zit, neem dan eens een kijkje. En..ga het gebruiken! Op deze manier hoef je nooit meer te gissen welke naald er ook alweer in je machine zit.

Veel plezier met het ontdekken van de vele opties op je BERNINA!

Creatieve groet, Yvonne.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam