Creatieve berichten over borduren

Garenkoffer project #5 Glow in the dark pyjama

Kennen jullie het Glow in the Dark garen  van Mettler? Deze zit onder andere in de fantastische garenkoffer die BERNINA heeft samengesteld.

Ik was hier erg benieuwd naar! Het is niet specifiek ook borduurgaren. Maar het leek me leuk de garen met een borduurtje te combineren. Dus ik dacht ik probeer het gewoon; als het mislukt verzin ik wat anders! 

Ontwerp 

Het grote denken begon, wat ga ik met de garen maken? Een trui met sterren en raketten? Ik bedacht me dat de glow in the dark alleen in het donker zichtbaar is. Dus het werd een pyjama. Een maan en sterren kan, maar samen met mijn zoon zocht ik op internet naar borduurtjes. 

We kwamen een borduurtje van een uil tegen. En zijn favoriete knuffel is een uil, dus dat is een goede match! 

Poly Glow Garen van Mettler. Het Glow in the dark garen ziet er als het niet oplicht, crème uit. Ik moest hier dus rekening mee houden bij de stofkeus. In de kast op zoek naar stof. Daar stuitte ik op een zachte biologische tricot van Art Gallery. Zwart met een soort krijtstreepjes. Dit stofje lag al jaren in de kast. Tijd om eens te gebruiken! Het was ongeveer wel genoeg, dacht ik.

Patroon glow in the dark pyama

Vervolgens een pyjama patroon. Ik heb als bovenstuk de Rocco gebruikt van Zonen09. Voor de broek heb ik de Domi Sweatpants van Sofilantjes gebruikt. Zonder de optionele zakken. Die zijn bij een pyjama niet nodig! Ik besloot uiteindelijk een lange pyjama ervan te maken. Het is tenslotte ineens wel heel herfstig weer! 
Ik knipte de het shirt uit. Toen zag ik dat ik wel wat weinig stof overhield voor de broek. Maar.. als ik de stof een kwart zou draaien, zouden de patroondelen er wel makkelijk uit kunnen. Omdat dit niet uitmaakte voor het patroon heb ik dit gedaan. Let op! Dit kan je niet zomaar doen voor elk kledingstuk. Hoe groter de maat die je maakt hoe meer problemen dit op kan leveren. Kijk hier dus even goed naar!

Borduren

Het borduren was een gokje. Ik koos wederom een borduurtje van Urban Threads. Die borduurde vorige keer zo mooi uit! Ik gebruikte een wit onderdraad. Ik heb het borduurframe ingespannen met Neschen en daarop het voorpand van de pyjama uitgelijnd.  Het borduren ging weer perfect, zonder problemen. Het is zo leuk om te kijken naar de machine; je ziet het borduurtje zo ontstaan! De BERNINA B590 heeft echt een fijn gebruiksgemak! Ik gebruik het gratis softwareprogramma ARTlink. Het borduurtje heb ik iets verkleind zodat hij in de medium hoop past.

Vervolgens heb ik de pyjama verder in elkaar gezet.  

Glow in the dark! Het effect

Het Glow in the dark effect is echt heel duidelijk! Op de blog lukt het niet om een filmpje te plaatsen, maar ik zal deze op mijn Instagram account plaatsen! Hieronder plaats ik de foto’s.

De geborduurde uil in het licht.

De geborduurde uil met het licht uit. Leuk effect hè! Ik kreeg hem niet helemaal scherp op de foto omdat het donker was. 

Het resultaat

We hebben hier in huis een heel blij jongetje! Een lekkere pyjama voor het nieuwe seizoen, mèt een Glow in the dark uil! 

De Glow in the dark pyama viel goed in de smaak en is gelijk ingepakt in de koffer om te gaan logeren!

NB. De actie met de garenkoffer is zo goed verlopen dat alle garenkoffers op zijn. Maar hou de website, nieuwsbrieven en social media van BERNINA in de gaten, er zijn altijd weer leuke acties! 
Uiteraard is het METTLER Poly Glow, Glow in the dark garen ook verkrijgbaar bij diverse BERNINA dealers en fournituren- en stoffen(web)shops. 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bernina b590, borduurpatroon, borduurvoet, Mettler Glow in the dark garen, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 590
BERNINA 590
ArtLink 8 Borduursoftware
ArtLink 8 Borduursoftware
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26
Borduurvoet (met druppelvormig gat) #26
Middelgroot borduurraam
Middelgroot borduurraam

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam