Creatieve berichten over quilten

Diamonds Quilt-Along, deel 3: veren

Diamonds Quilt-Along

Welkom terug bij de Diamonds Quilt-Along! Ik ben BERNINA Expert Amanda Murphy en deze maand quilten we de kenmerkende print in de rand en de middelste diamanten, en ook de veren in de zigzag rijen. De volgorde maakt niet uit, want je hebt inmiddels genoeg gequilt om deze kleinere delen te kunnen quilten zonder dat het ergens anders verschuift. Haal de rijgsteken gewoon weg als je daar aan toe bent!

Wil je nog deelnemen aan deze quilt-along? Dan hebben wij wat leuks voor je… Bij aankoop van een BERNINA Q 16 krijg je namelijk een gratis Diamond Quiltkit cadeau, zolang de voorraad strekt!

Image of BERNINA Q 16.

BERNINA Q 16

Deze longarm-machine is gemaakt voor quilters die meer ruimte nodig hebben voor het quilten. Wanneer je wilt werken met grote quilts in een kleine ruimte, is de extra doorgangsruimte in combinatie met een inklapbare, in hoogte verstelbare tafel, alles wat je wilt en meer!

Meer informatie
Diamonds quilt-along; quilt

De Diamonds Quilt in de Harvest kleuren.

Quilten van de kenmerkende print

Quilt de middelste diamanten en de randen door de lijnen op de Free-Motion Feathers stof te volgen! Ik heb een kleur garen gebruikt, die past bij het donkere groenblauw van de Harvest kleurencombinatie. Soms ga je over je eerdere lijnen heen en dat is niet erg! Als je het optionele laserlichtje voor een Q-serie hebt, is de “always on”-instelling hiervoor geweldig! Je kunt de BERNINA SteekRegulator in modus 1 of 2 gebruiken, of je kunt de handmatige modus gebruiken.

DIamonds quilt-along; free-motion quilt

Detail van de Free-Motion Feather quilt

Het quilten van de zigzag rijen

Ik heb de 8” kant (dat betekent dat het de ronding quilt van een 8” cirkel) van een van mijn Every Curve Good Measure quiltmallensets gebruikt om de verenruggen te quilten. Download dit bestand (Diamonds_Blog3_Instructies) voor hulp bij het plaatsen van de liniaal.

Op een Q 16 doe ik graag liniaalwerk in BSR 2, omdat… Ik zeg het gewoon nog een keer… de mogelijkheid om te quilten met een liniaalvoet en tóch steekregeling te hebben een enorm voordeel is van deze machines! Wil je nog eens teruglezen hoe BSR 1, BSR 2 en de manual modus werken? Lees dan deze blog

DIamonds quilt-along; zigzag rij

Detail van een zigzag rij

Als je mijn Every Curve set niet hebt, kunt je quiltlinialen/templates met een soortgelijke curve gebruiken of je kunt een 8” cirkel uitknippen en deze gebruiken om een verenrug op je stof te tekenen, en dan je lijn te volgen met een naaivoet.

Bekijk deze video om te leren hoe je de verenrug met linialen quilt en hoe je de verenpluimen quilt.

Je kunt de pluimen ook quilten in een steek-geregelde modus, maar ik vind het ook heerlijk om veren in de handmatige modus te quilten. Wees niet bang voor de handmatige modus – de handmatige modus op een Q 16 is quiltmagie! Dit is oprecht mijn favoriete modus, omdat het zó soepel gaat! Voor mij is er niets vergelijkbaar.

Als je liever geen verenpluimen quilt, kun je swirl- of bladveren quilten. Je zou ook gewoon rechte lijnen kunnen quilten die de zigzaggen over de rijen volgen. Misschien wat openingen laten om in te vullen met lussen of visgraten? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Volgende maand ronden we deze quilt-along af met de ruitmotieven. Ik hoop je dan te zien!

Veel plezier met het quilten!

Amanda

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
BERNINA Q 16
BERNINA Q 16

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam