Creatieve berichten over naaien

Bella Blouse uit Inspiration magazine 2/2021

Mijn nieuwste project voor de BERNINA blog is de Bella Blouse uit de inspiration 2/2021. Een cropped blouse die heel zomers en romantisch oogt, helemaal on trend nu.

Via mijn instagram stories liet ik jullie kiezen welk patroon ik zou maken voor de blog. De Bella blouse of de Taya broek, beide uit de inspiration 2/2021. Het was heel close, bijna fifty fifty, maar de meerderheid ging voor de Bella blouse. Misschien wil dat zeggen dat ik de Taya broek dan ook maar moet naaien!

bella blouse inspiration 2/21

Benodigdheden voor de Bella blouse

  • Patroon
  • Overtrekpapier
  • 1m10 stof (ik koos een tetra stof)
  • Vlieseline
  • Universeel naaigaren
  • Bijpassende naald (ik gebruikte universeel 70H)
  • 4 knopen 18mm diameter

Wil je de blouse kunnen dragen op extra warme dagen? Kies dan net als mij voor een double gauze tetra stof, of zoals het voorbeeld in het Inspiration magazine voor koel linnen. Een broderie katoen zou hier ook heel mooi bij staan.

Naaivoetjes

Ik naai de blouse op mijn BERNINA 475 QE en werk de randen telkens af met de overlock. Ik gebruikte overal de standaard naaivoet op mijn naaimachine, behalve om het beleg aan de naad door te stikken. Daarvoor gebruik ik graag Smalle kantvoet #10. Die begeleidt je mooi langs de rand en de naald plaats ik dan op stand 3 naar rechts zodat ik niet in de gleuf naai maar ernaast.

Image of Smalle kantvoet #10.

Smalle kantvoet #10

De smalle kantvoet #10 is ideaal voor doorstikken, zomen en versieren. Door de speciale geleidingsplaat worden er exacte rechte naden gecreëerd.

Meer informatie
Image of BERNINA 475 QE.

BERNINA 475 QE

De B 475 QE doet het hart van elke quilter sneller kloppen. De machine wordt geleverd met uitstekende accessoires, is perfect geschikt om mee te quilten en heeft een ideaal formaat!

Meer informatie

smalle kant voet

Om de knoopsgaten te naaien gebruikte ik Knoopsgat-sledevoet #3A. Hiermee kan je de diameter van jouw knoopsgat op de machine instellen en de knoopsgaten naaien allemaal automatisch met 1 druk op de startknop!

Image of Knoopsgat-sledevoet #3A.

Knoopsgat-sledevoet #3A

<article class="r-teaser-item r-product-teaser-item"> <div class="r-teaser-text ng-binding">Met de knoopsgat-sledevoet #3A bepaal je voor elke uitvoering met de sensor of met de hand de gewenste knoopsgatlengte voor precies even lange knoopsgaten.</div> </article>

Meer informatie

knoopsgatsledevoet 3A

bella blouse inspiration 2/2021

Hoe is de ‘fit’

Normaal maak ik van elk nieuw patroon een proefmodel of een eerste versie in een goedkopere stof. Nu was ik even koppig en ging er direct voor met mijn mooiste stofje. Ik had nog niets uit Inspiration magazine gemaakt, dus wist niet of de patronen groot, klein of normaal uitvallen. In de matentabel selecteerde ik de maat die overeenkomt met mijn lichaamsafmetingen en het patroon was er gelukkig ‘boenk’ op. 

Doordat het voor- en achterpand gerimpeld worden bij de zoom, kan je wel nog wat aanpassen terwijl je de blouse aan het maken bent. Zo weet ik dat ik vaak de taille wat moet innemen aan de zijnaden, maar dit model mag wat wijder vallen aan de taille of kan je extra rimpelen indien nodig. 

Ik heb dus geen enkele aanpassing gedaan en het past gelukkig perfect. Dit maakt me zeker benieuwd om nog andere patronen uit Inspiration magazine te proberen.

Bella blouse

Styling van de Bella blouse uit Inspiration 2/2021

Omdat het een cropped top is, zoek je best een broek of rok met hoge taille voor erbij. De dagen dat ik mijn navel liet zien zoals in de 90’s zijn nu wel over haha. De broek die ik hier draag, komt uit een oud Burda magazine. Een hoge taille jeans met wijde pijpen zou er trouwens ook zo leuk bij staan! Heb je nog niets high-waisted in jouw kledingkast hangen, dan kan je misschien één van deze stukken erbij maken.

reni rok uit inspiration 2/2021 sunset LMV

  • Reni rok uit inspiration 2/21. Deze zomerse rok staat in het magazine ook bij de Bella blouse. Een perfecte match dus! Kan in dezelfde stof zodat je precies een jurk draagt, of net in een contrasterende stof.
  • Sunset shorts van LMV juli-aug/2018. Dit patroon staat al lang op mijn to sew lijstje en zou heel mooi zijn bij deze Bella blouse.
  • Carla rok uit inspiration 2/20. Deze heeft ook een hoge paperbag waist zoals de sunset shorts. Dit patroon kan je deze maand gratis downloaden via de Bernina blog.

Zou je deze Bella blouse ook graag maken? Dan kan je hier het magazine kopen, of hier het aparte pdf patroon. Ik zou graag jouw versie zien, dus vergeet @cliosatelier en @bernina.benelux niet te taggen op sociale media, of plaats jouw creatie hier in de community.

Zin om een andere blouse te naaien, bekijk dan eens deze die ik vorig jaar voor de blog naaide.

Liefs,

Clio

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bijpassend naaigaren, knopen, tetra, vlieseline
Benodigde producten:
BERNINA 475 QE
BERNINA 475 QE
Terugtransportvoet #1
Terugtransportvoet #1
Smalle kantvoet #10
Smalle kantvoet #10

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam