Creatieve berichten over borduren

De borduurnieuweling maakt een strandtas

Vlak voor onze vakantie kreeg ik de prachtige BERNINA Borduurmodule L (SDT) en tussen het inpakken door kreeg ik een bijbehorende proefles. Het lijkt dan allemaal zo gemakkelijk, maar bij mijn eerste stapjes in het borduuravontuur liep het allemaal niet zo vlekkeloos als gehoopt. In mijn eerste borduurblog schreef ik daar al over.
Image of Borduurmodule L (SDT).

Borduurmodule L (SDT)

De geavanceerde Borduurmodule L wordt geleverd met de nieuwe Smart Drive Technology (SDT) van BERNINA. Deze tilt je borduurervaring naar een hoger niveau met de verbeterde steekkwaliteit, de bewegingen van de machine die soepeler en stiller zijn en de tot wel 55% hogere borduursnelheid!

Meer informatie
https://blog.bernina.com/nl/2023/07/de-borduur-nieuweling/ 
Nu ik het een beetje begin door te krijgen ben ik niet meer te stoppen! Liggend op het strand had ik bedacht dat een strandtas met mooie zomerse borduurpatronen een leuk project zou zijn om nieuwe technieken uit te proberen. 

Op embroideryonline.com vond ik een prachtige collectie met schelpen, zee en een vuurtoren.
Daar kon ik een mooie selectie van maken voor op een strandtas. Bovendien zag ik dat ter gelegenheid van wereldborduurdag er een leuke actie is als je op socialmedia de hashtag #BERNINAsummerembroidery gebruikt. 

 
Op de markt kocht ik een stevige ongebleekte katoen/canvas waar ik een mooie tas van kon maken. Ik nam de maten van de saaie boodschappentas de we in onze laatste vakantie gebruikt hadden. Die was 48 cm breed en 50 cm hoog. Even was ik bezorgd of deze stof niet te stevig was om op te borduren, maar dat bleek geen probleem. 
De mooie afbeelding van de vuurtoren met schelpen was te groot voor mijn grootste hoepel (L). Je kunt dat zien doordat er een rode rand op het schermpje te zien is. 
Het patroon kun je verkleinen door aan de draaiknoppen te draaien. Als de rode rand verdwenen is kun je starten. 
De vuurtoren maakte ik met rood garen, zodat hij wat meer op een Nederlandse vuurtoren leek.
Achteraf denk ik dat ik beter eerst een paar van de simpele schelpen zoals de linework seashell had kunnen maken of de golven (ocean waves).
Hiermee had ik wat beter kunnen inschatten hoe groot de schelpen werden en waar ik ze precies op de tas had gewild. Dat is dus iets om een volgende keer rekening mee te houden. Voor nu vond ik het een mooie oefening om het borduren een beetje onder de knie te krijgen. 
En bij de ingekleurde schelpen zaten heel wat kleurwissels, wat ook een goede oefening was.
Ik heb nog even getwijfeld of ik tussendoor de draadjes zou afknippen of achteraf, want het zijn wel echt veel draadjes. Wat ik in ieder geval geleerd heb: niet afknippen TIJDENS het borduren, hahaha, want doordat het borduurwerk alle kanten op beweegt kun je dus met je schaartje onder de naald terechtkomen.  Ik mag nog van geluk  spreken dat alleen de naald afbrak en er verder niks kapotging.
Op beide kanten van de tas maakte ik 3 borduurpatronen.
Het in elkaar zetten van deze tas is super simpel. Eerst naai je de buitenraden op elkaar. Daarna leg je de bodemnaad en de zijnaad precies op elkaar.  En maak je aan de binnenkant op de bodem 2 driehoekjes met een diepte van 4cm. Dit doe je aan beide kanten van de bodem.
Daarna keer je de tas om naar de goede kant en stik langs alle zijden een smal naadje door zodat je langs alle kanten een scherpe vouw krijgt. Op onderstaande foto kun je dat zien. 
Voor de hengsels neem je een reep stof die je 2 keer dubbelvouwt. Ik nam de totale breedte van de stof 150 en daar kon ik twee hengsels van maken. Aan de bovenkant plaatste ik een speld op het midden van de bovenkant en mat aan beide kanten 8 cm.
Voor de zekerheid alles nog even mooi plat strijken en de tas is klaar voor de eerste mooie zomerdag! 
Op instagram ben ik hier te vinden: Stienmakes
 
 
Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
Borduurmodule L (SDT)
Borduurmodule L (SDT)

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam