Creatieve berichten over borduren

De borduurbeginneling gebruikt een borduurpatroon van de USB-stick

In juni was het gratis patroon van de maand uit het Inspiration magazine een prachtige set van maar liefst 43 OESD borduurpatronen van Emroidery Online. Sepia Petals (embroideryonline.com)
Nadat ik als borduurbeginneling mijn allereerste geborduurde “project”, een schelpje op een strandlaken had geborduurd, ging ik meteen op zoek naar iets nieuws om te borduren. Ik was al wel gewaarschuwd: borduren is verslavend… maar ja, toen was het al te laat! 
Op dat moment was ik een jumpsuit aan het maken in heerlijk zachte hydrofiel.

Bij de aanschaf van mijn nieuwe machine en later ook de Borduurmodule M had ik dit leuke Mettler garen met kleurverloop gekocht, wat precies paste bij dit pak.

Image of Borduurmodule M.

Borduurmodule M

Borduurmodule M biedt een borduurgebied van tot 16,5 cm breed. Perfect voor het maken van adembenemende projecten en borduurwerk met de vrije arm!

Meer informatie

Maar ja, hoe krijg je dat borduurpatroon van die website, via een USB-stick naar je machine en daarna op je kledingstuk? Als borduurbeginneling heb ik het helemaal uitgezocht en ik ga het jullie hier uitleggen.

Allereerst koop je een borduurpatroon of kijk in alle voorgaande Inspiration magazines naar de vele gratis borduurpatronen die er zijn. 

Het borduurpatroon had ik aangeschaft met de speciale code waardoor al die 43 OESD borduurpatronen (tot eind juni) gratis waren. https://blog.bernina.com/nl/2023/06/patroon-van-de-maand-juni.
Als je bij Embroidery Online een borduurpatroon aanschaft komt het in je account te staan en kun je het downloaden op je laptop of computer. Dan zie je een hele lange lijst met cijfers en letters, waarvan je niet kan zien wat het is.
Bovenaan die hele lijst heb je een pdf-bestand (dat rode icoontje).
Als je dat aanklikt zie je plaatjes van alle borduurpatronen met daaronder een code.
Onthoudt de code van het patroon of de patronen die je mooi vindt en ga weer terug naar die lange lijst met al die codes.
Plaats een USB-stick in de laptop en sleep de patronen die je hebt uitgekozen naar je USB-stick. Let op, voor BERNINA heb je bijna altijd de Exp. bestanden nodig. 
Speciaal voor mijn patronen heb ik een leuke USB-stick in de vorm van een naaimachine aangeschaft.
Op mijn roze jumpsuit wilde ik een eenvoudig model achterin de hals. Het liefst een symmetrisch patroon, wat dan midden achter mooi uit zou komen. Ik koos voor het borduurpatroon met nummer 82001-22.
Deze stond aangegeven als een hoek patroon. Hiermee kon ik als borduurbeginneling dan meteen proberen uit te vinden hoe ik dat ook alweer zo moest draaien dat het recht in mijn nek zou komen. En als ik het niet kon vinden kon ik altijd nog mijn jumpsuit gedraaid in de borduurhoop plaatsen. Het patroontje sleepte ik naar mijn USB-stick en zorgde ervoor dat ik alles goed afsloot voordat ik de USB-stick er weer uithaalde. Aan de zijkant van de machine plaats je de USB-stick in het gleufje.
Bevestig de borduurmodule aan de machine en ga naar de borduur instellingen. Doe direct de transporteur naar beneden, zodat je dat niet vergeet en plaats en selecteer het borduurvoetje. Voor borduren moet je ook altijd de rechtstik steekplaat selecteren en een borduurnaald gebruiken. Dan ga je naar het borduurprogramma en selecteer je rechtsboven het USB-stick icoon. Omdat er ook nog andere patronen op staan moet ik de map met borduurpatronen aanklikken en dan zie je meteen welke patronen er zijn. En jawel, daar was het door mij gekozen patroon. Als je die aanklikt kun je door middel van de ℹ️ allerlei opties zien om aanpassingen te maken. Ik klikte al die knoppen aan om te zien wat het betekende. Natuurlijk kun je het ook gewoon in de gebruiksaanwijzing opzoeken, maar voor mij werkt dit beter. Ik heb het dan wel een keer gelezen, dat die mogelijkheid van draaien en verschuiven er is en inderdaad; het bleek heel gemakkelijk. Met de draaiknop draaide ik het patroontje van een hoek ligging, naar rechtop. Als dan de rand rood wordt, betekent het dat het patroon buiten de hoepel terecht komt. Ook dat kun je met een van de draaiknoppen verschuiven waardoor het weer wel past. Op het schermpje kun je de hoop selecteren en kijken of het past. De mediumhoop was groot genoeg voor dit ontwerp.
Als versteviging koos ik voor uitwasbare vlieseline uit het prachtige pakket van OESD.
Daarna reeg ik het leuke garen in en hoefde alleen nog maar op de startknop te drukken. Dat vind ik als borduurbeginneling altijd wel een magisch moment…. als het patroon zomaar op de stof verschijnt.
Daarna hoef ik alleen nog maar de hals van de jumpsuit af te werken met biaisband en klaar ben ik. Het is een heerlijk zacht en luchtig pak wat natuurlijk ook perfect is om naar de Barbiefilm te dragen. 💗

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Bernina 540, borduurmodule, borduurvoetje #26
Benodigde producten:
Borduurmodule M
Borduurmodule M

Thema's met betrekking tot dit bericht

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam