Creatieve berichten over naaien

Vegan Leather Bag

Voor mijn werk was ik op zoek naar een nieuwe stevige tas. De BERNINA vegan leather bag was een tijdje geleden uitgegeven als BERNINA shopper pakket. Momenteel is hij alleen nog te verkrijgen onder de naam: Vegan Rossis Faux-Leather Bag, maar nog steeds dezelfde mooie kwaliteit. Ik koos voor een mooie donkerrode kleur.

Alleen het uitpakken van het pakket was al een feestje. In het pakket zitten alle onderdelen voor de Vegan Leather Bag, waaronder ook de bijpassende rits en dubbelzijdig plakband om alle onderdelen op hun plek te houden als je het in elkaar gaat zetten. Omdat alles al voorgeknipt is, had ik geen restje van het vegan leer om een proflapje te maken. Gelukkig had ik in mijn voorraad wel een lapje kunstleer om de steeklengte, het garen en de spanning uit te proberen.
BERNINA 540

Image of BERNINA 540.

BERNINA 540

De BERNINA 540 is de perfect machine voor gepassioneerde naai(st)ers! Ontdek deze prachtige machine nu zelf.

Meer informatie

Ik gebruikte oranje coats doorstikgaren. Zoals je op het proeflapje ziet was eerst (meest rechts)  de onderspanning te los. Je ziet dan dat de onderdraad een beetje door de steken op de bovenkant komen.  Het tweede stiksel ziet er goed uit, maar daarbij had ik aan de onderkant hetzelfde probleem. Door de spanning te verlagen naar 4 kreeg ik het beste resultaat.
De Boventransportvoet #50 neemt het leer mooi gelijkmatig mee en leernaalden hebben een klein mesje in plaats van een punt.  

Image of Boventransportvoet #50.

Boventransportvoet #50

De Boventransportvoet met 3 verwisselbare zolen en kantliniaal #50 is een essentieel hulpmiddel bij het naaien van moeilijke stoffen

Meer informatie

Toen ik de goede lengte en de goede spanning had, heb ik die door middel van het hartje, opgeslagen in een mapje, waardoor ik (ook na een pauze) steeds weer de goede steeklengte en spanning had.  

In het pakket zit een mooie zak met rits die je op de buitenkant of de binnenkant kunt plaatsen.

Het binnenvak:

Ik wilde graag wat meer vakjes aan de binnenkant, maar wilde geen extra stiksels aan de buitenkant. Van een leuk donkerrood geruit stofje maakte ik een vak dat net zo groot was als de zak die ik op de buitenkant ging naaien.

Binnenin dat vak maakte ik twee vakjes voor werk- en privetelefoon en een kleiner vakje voor medicatie en lippenstift.    

Rits inzetten:

Met het dubbelzijdige plakband kon ik de rits netje aan de binnenkant van de opening vastzetten en daarna vanaf de buitenkant doorstikken.

Daarna plakte ik het buitenvak op de plek die ik mooi vond. Op iedere hoek van het buitenvak plaatste ik een extra dunne speld en prikte deze door de voorkant van de tas. Deze spelden zijn zo dun dat ze geen gaatjes achterlaten in het leer. Deze tip las ik in de Blog van Valerie . Daardoor kon ik aan de binnenkant zien waar het binnenvak moest komen.,

 

Zo kon ik het binnenvak op de goede plek vastplakken en door alle lagen tegelijk stikken. Naai dit voorzichtig en kijk steeds even naar de onderkant kijken of je er niet naast zit.
Zo ziet het binnenvak er nu uit:

Het stikken van alle zijnaden is een stuk makkelijker. In plaats van het stiksel aan de binnenkant heb ik ervoor gekozen om de stiksels aan de buitenkant te doen. Het oranje garen geeft hierdoor een leuk accent.

Om de hoeken mooi te kunnen naaien knipte ik er op iedere hoek een piepklein hoekje uit.

De Hengsels:

Eerst Vouw je de hengsels over de lengte dubbel naar het midden. Ik heb ze niet helemaal doorgestikt omdat ik de uiteinden “uitgevouwen” wilde vaststikken. 
Met een potlood met scherpe punt tekende ik af waar de hengsels moesten komen. 

In alle afgehechte draadjes heb ik ook nog een paar knoopjes gelegd en er daarna een druppeltje lijm op gedaan om het te fixeren

Op youtube is een Video Tutorial waar je alles nog even rustig terug kunt kijken.

Ik ben zo blij met mijn nieuwe tas. Inmiddels heb ik hem al een paar weken intensief gebruikt en hij volstaat prima!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: boventransportvoet #50, leernaalden
Benodigde producten:
BERNINA 540
BERNINA 540
Boventransportvoet #50
Boventransportvoet #50

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam