Creatieve berichten over borduren

Mijn eerste project als borduurbeginneling

 

Hoe alles begon

Begin dit jaar kocht ik een prachtige nieuwe BERNINA 540. Ik wist toen nog niet dat ik binnenkort ook mijn eerste project als borduurbeginneling zou maken.
 
Image of BERNINA 540.

BERNINA 540

De BERNINA 540 is de perfect machine voor gepassioneerde naai(st)ers! Ontdek deze prachtige machine nu zelf.

Meer informatie
 
En een paar maanden later ben ik BERNINA ambassadeur. (Om een lang verhaal kort te maken).
Vlak voordat ik 3 weken op vakantie ging, ging ik in Breda mijn borduurmodule ophalen en nog een heel aantal mooie accessoires. Wow, wat een mooie spullen!!
Die dag kreeg ik ook mijn eerste les als borduur-nieuweling en ik moet zeggen: het was overweldigend welke mooie dingen je ermee kan doen! Ook heel veel dingen om te onthouden, maar ik dacht: het wijst zich vanzelf, want de machine geeft zelf al aan wat je allemaal moet doen.

Eerste ervaringen als borduurbeginneling

Ook al zou ik de volgende dag op vakantie gaan, ik wilde toch nog tussen het inpakken door “even” wat proberen. Dat had een waarschuwing moeten zijn, want altijd als ik nog “even” iets af wil maken loopt het fout. De module aan mijn naaimachine klikken, dat wist ik nog. De borduurring die we gebruikt hadden met het voorbeeldlapje kon ik nog wel een keer gebruiken. De stof goed inspannen samen met de juiste versteviging die er nog onder zat. Bij het opstarten van de machine ga je naar “home” en dan kies je voor borduren. De machine geeft direct aan dat je de transporteur naar beneden moet doen en het juiste voetje, borduurvoet #26L,erop zetten. Tot zover wist ik het nog.
 
Image of Borduurvoet #26L.

Borduurvoet #26L

Ideaal voor machinaal borduren en naaitechnieken uit de vrije hand ✓ Hoogwaardige verwerking en een slim design garanderen een prachtig borduur- en quiltresultaat ✓ Compatibel met BERNINA precisielaser ✓ 

Meer informatie
 
 
Ik wilde een letter proberen te borduren uit het alfabet uit de machine. Ik dacht dat ik alles goed had gedaan, maar toen wist ik het niet meer 🙈. Vervolgens drukte ik op start, maar er gebeurde niks…. ai, dat was nou jammer. Geen tijd om rustig de handleiding door te lezen, dus eerst maar verder met inpakken en lekker op vakantie. Tijdens de vakantie ging ik in mijn hoofd wel al bedenken wat ik allemaal kon borduren en doorzocht ik de hele Embroidery online website. Je vindt hier prachtige borduurdesigns in alle variaties, wat een keus! Ik maakte al wensenlijstjes met vakantieprintjes, dieren, bloemen, enz. Zo zie je maar, ook op vakantie kun je doorgaan met je hobby.
 
 

Het vervolg

Liggend op het strand op zo’n heerlijk dunne hamamdoek, bedacht ik dat dat een mooi project was om mee te beginnen.
Eenmaal thuis na de vakantie ging ik alles weer opnieuw proberen wat ik de vorige keer had gedaan. Maar ja, zoals we op mijn werk vaak zeggen: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Dus ik liep meteen weer op dezelfde plek vast. Nu eerst maar eens het meegekregen instructieboek goed doorlezen en blijkbaar had ik gewoon een paar stappen overgeslagen, want ineens (met de onmisbare hulp van de national product educator van BERNINA Benelux) begon het zowaar te werken. Wow!! Like magic!! Ik deed in m’n eentje een rondedansje door mijn naaikamer. Dit was een proeflapje, dus nu voor kon ik met het definitieve project, het aqua blauwe hamam-strandlaken, aan de slag. Een tip van mij: gebruik altijd borduurgaren van uitstekende kwaliteit voor al je naai- en borduurprojecten. Hiermee krijg je het beste resultaat. Ik gebruikte bij mijn project Mettler borduurgaren. 
 
 
Ik wilde een er een schelp op borduren. Rechts aan de bovenkant, maar dan in de goede richting geborduurd. Door de “i” aan te klikken, kom je in een keuzescherm waar je het ontwerp kunt draaien of spiegelen in de goede richting. Op die plek kun je het motief ook groter of kleiner maken en verplaatsen. Maar voor nu vond ik het er mooi uitzien.
 
Ik gebruikte de OESD-versteviging die in water oplosbaar is en gebruikte boven en onder hetzelfde garen.
 
 
Toen de hele schelp mooi geborduurd was, spoelde ik de versteviging eraf en tadaa! Mijn eerste borduurproject.
 
 
Ik kan jullie vertellen dat ik meteen ging bedenken wat ik nog meer zou kunnen borduren en in mijn hoofd zijn dat HEEL VEEL dingen voor een volgend borduurproject 😄. Dus, dit verhaal van een borduurbeginneling wordt vervolgd!
 
 
Groetjes, 
Christine
Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Amann Mettler Seralon garen, borduurgaren, borduurvlies, garen, Hamamdoek, versteviging
Benodigde producten:
BERNINA 540
BERNINA 540
Borduurvoet #26L
Borduurvoet #26L

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam