Creatieve berichten over naaien

In de kijker: Irene

In deze rubriek stellen we een oude bekende aan je voor: Irene.
 
Enige tijd geleden schreef zij al blogberichten over het quilten maar gaat nu  aan de slag met de overlock L460.
 
Hoi! Ik ben Irene. Ik woon met mijn man, twee kindjes en twee katten in Lemmer. Vanuit mijn studio aan huis ontwerp ik quiltpatronen voor mijn bedrijf Sugaridoo, film ik video tutorials en howto’s en verkoop ik quilt pakketten en materialen.
Als ambassadeur voor Bernina werk ik op de Bernina 770QE, de Q16 en vanaf nu ook op de L460 overlocker. Het is een feest om met deze machines te mogen werken en te laten zien wat je hier allemaal mee kunt doen.

Als ik niet achter de naaimachine zit, ben ik graag buiten aan het sporten. Ik train momenteel voor een halve marathon en maak regelmatig mooie tochten op mijn SUP. Haken, pianospelen of met de kindjes lego bouwen vind ik ook erg leuk om te doen.

Hoe ben je ooit begonnen met naaien?

Al van kleins af vond ik handwerken ontzettend leuk. Borduren, haken, breien, naaien, ik leerde het allemaal van mijn moeder en oma’s. Toen ik tien jaar geleden zelf een naaimachine kreeg, heb ik het quilten ontdekt.
Op mijn Bernina 770QE maakte ik sinds de geboorte van onze oudste af en toe weleens baby kleertjes. Dat ging prima. Afgelopen jaar mocht ik een overlocker lenen van een vriendin. Toen kwam ik er achter hoe ontzettend fijn zo’n machine is voor het naaien met stretchstof!

Op welke machine werk je het liefst?

Voor quilten en kleding naaien gebruik je verschillende machines. Ik gebruik de Bernina 770QE voor het naaien van mijn quilts en de Q16 voor het doorquilten. Een super combinatie! Voor het naaien van kleding van stretchstof is de L460 mijn grote vriend! Die gaat zo makkelijk door de stof heen, zelfs met dikkere stof in meerdere lagen heeft ie geen moeite. 

Wat maakt naaien zo leuk voor jou?

Het mooie aan het maken van projecten met stof is voor mij allereerst de keus aan materiaal. Er zijn zoveel mooie stoffen te vinden! Zowel aan tricot als quilt katoen is er zo’n grote keus aan kleuren en prints. Ik hou erg van vrolijke kleuren. Het plezier van iets maken begint voor mij echt al bij het ontstaan van een idee en het bij elkaar zoeken van de stoffen. 
 

Wat zijn je favoriete creaties?

Mijn laatste grote quilt creatie is de ‘Happy Notes’ quilt. Dat is de cover quilt van mijn boek. Al die kleuren en patronen, daar word ik ontzettend blij van!
Een andere favoriet van mij is het maken van babykleertjes. En dan vooral de ‘faux pocket pants’ van Brindille and Twig. Een super leuk baby broekje, echt een perfect kraamcadeau! Hij zit snel in elkaar en de (nep)zakken maken het net even iets specialer. 
 

• Wat is je favoriete voetje en waarom?

Mijn favoriete voetje is op dit moment de #72S. Een super voet voor rulerwork op de Q16. Het gleufje in de voet maakt het makkelijk om te wisselen van voet tijdens het quilten zonder dat je je draad hoeft af te hechten.
 

Dillema’s 

 

• Ruches of stoer?

Stoer! Met hier en daar een ruche.

• Pietje Precies of niet?

Niet echt. Ik zal niet snel iets uithalen omdat het een klein beetje scheef is. Zodra je het draagt valt het vast niet meer op. Toch?
 

Doordeweeks of in het weekend naaien?

In de zomer eigenlijk alleen door de week. In de winter ben ik wat vaker in het weekend in de studio te vinden. 
 

• Praat je tegen je naaimachine?

Jep. Wat bemoedigende woorden wanneer het even niet lekker loopt helpt vast 🙂
 

• Hoeveel naaiprojecten?

Te veel tegelijk! Ik ben hard bezig om mijn WIPs (Work In Progress) lijst in te korten door projecten af te maken.
 

• Hoeveel ideeën die nooit zijn uitgewerkt?

Zo veel te veel ideeën. Soms wou ik wel even een kopie van mezelf maken zodat ik meer dingen uit kon voeren.
 
 
Namens het hele BERNINA Benelux team: van harte welkom in ons blogteam Irene, we verheugen ons op onze samenwerking!

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hanny Verhage BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wel leuk die blogs om te lezen, ik heb zelf de Bernina 480, en de L460, goede machines waar ik erg tevreden over ben, al vind ik het erg moeilijk dat er bij de L460 geen automatische draadinrijger in zit, en ik mis een goed handvat om de machine op te tillen, mijn vorige machine was een babylock en die blaaste de draden door de grijpers, maar hij rolzoomde voor geen meter, en liep telkens van de stof af, daar heb ik bij deze machine geen last van, die naait prachtige steken, maar omdat ik al wat ouder ben blijf ik de draadinsteker erg missen, en ook het handvat, mede omdat ik maar een arm heb die ik goed kan gebruikenSucces verderGroetjes Hanja

    • Geertje Kamminga BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

      Beste Hanny, fijn dat je het leuk vind om de berichten op de BERNINA blog te lezen en we zijn ook blij om te horen dat je zeer tevreden bent met de BERNINA 480 en de L 460. De L 8-serie van BERNINA zijn overlockers met het luchtinrijgsysteem en mocht je hier graag meer informatie over willen, kun je HIER een kijkje nemen. Ook geven onze BERNINA dealers graag vrijblijvend informatie. Groetjes van het BERNINA team

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam