Creatieve berichten over naaien

Een heerlijke dag achter de naaimachine.

Een tijdje geleden schreef ik dat mijn lapjes al klaar lagen voor één van de cursussen van Jenny Bowker, en even zag het er naar uit dat ze ondanks goede voornemens deze week toch in de kast op mijn kantoor zouden blijven liggen. Want het was de hele week erg druk in het Creative Center in Breda. Druk, maar wel ontzettend gezellig.

Elke dag waren er cursussen en natuurlijk wilde ook iedereen van ons team graag een keer meedoen. Maar ja, er is altijd ook een heleboel ander werk. Dus had ik me er eigenlijk al bij neergelegd, dat het er toch niet van zou komen. Maar dat zou ook wel weer ontzettend jammer zijn, want de kans om een workshop te volgen bij Jenny Bowker, dat krijg je niet zo vaak. Dus ben ik afgelopen vrijdag toch mee gaan doen aan de cursus “Sip Snap Scrap” en heb mijn werk laten liggen tot het weekend. Dat moet dan maar. En ik heb er geen moment spijt van gehad…

Uiteraard was er eerst de uitleg. In het kort komt het er op neer dat je aan stroken stof, steeds een restje stof (uit je scrapbag) naait.

Dan knip je ze van elkaar los en zet ze vervolgens weer op een andere manier aan elkaar of zet er nog een restje stof aan. Uiteindelijk maak je allemaal blokken, die zet je aan elkaar en eventueel kun je er dan grotere stukken tussen doen, met een applicatie er op.

Ik heb ook een paar filmpjes gemaakt, maar ze zijn niet allemaal heel erg goed geworden. Toch wil ik ze graag met u delen. Hieronder één filmpje over het snijden van de lapjes voor het maken van “curved blocks”. Op mijn BERNINA Youtube pagina kunt u de andere filmpjes vinden. Als zeer onervaren filmer 😉 heb ik soms de camera rechtop gehouden, en dat moet je dus niet doen. Ik heb de filmpjes gedraaid, maar dan klopt het geluid niet altijd met het beeld. Beetje jammer, maar gaat me waarschijnlijk niet meer gebeuren.

Het was echt een heerlijke dag en ik heb best veel kunnen doen, maar het is nog lang niet af. En gezien mijn schaarse vrije tijd, zal het ook nog wel even duren voordat het klaar is. Omdat ik niet wil wachten met het posten van deze blog, laat ik u alvast zien wat ik afgelopen vrijdag gemaakt heb.

Maar Ina, Gerda en Klaske waren er ook en die zijn een heel stuk verder gekomen. Het quiltje van Klaske was zelfs al bijna klaar. Ik hoop dat ze dat ook nog met u willen delen. Vooral om te zien dat het eindresultaat heel anders wordt als je andere lapjes gebruikt.

Natuurlijk moet het quiltje aan het eind ook nog gequilt worden. Gelukkig heeft Jenny ons ook nog even kort een aantal tips en trucs gegeven voor het maken van mooie vrije hand quiltpatronen. Dat wordt nog oefenen met de aurora 440 en de BSR-voet. Als Jenny het doet dan ziet het er zo gemakkelijk uit.

Het was een geweldige week, met veel inspiratie en gezelligheid. Jammer dat het al weer zo snel voorbij is. Maar in het najaar hebben we weer een heleboel leuke cursussen op stapel staan en waarschijnlijk hebben we volgend voorjaar weer een andere interessante gast, maar dat is nog even geheim…

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • LIDWINA WILMSEN BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dag Rianne,
  Het waren voor mij ook geweldige en leerzame dagen. Jenny doet dat zeer goed.
  Nu alles nog verder afwerken.
  Ik ben blij dat ik haar quilts gezien heb. Die waren zo mooi en dan het verhaal daar rond maakte het nog bijzonder.

 • ina BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Rianne, zoals je schrijft – het was een geweldige en leerzame dag ( dagen voor mij ) want ik was er donderdag ook al. Ik zal er van de week zeker ook nog iets over schrijven. Jenny is een heel goede docente en een begenadigd quiltster/vertelster.
  Ik had negen blokken af en nog twee applicatieblokken. Maar ik ga er een grote quilt van maken denk ik. Lijkt me leuk.

 • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Rianne,
  Het was inderdaad een lekker dagje achter de naaimachine, ik had aan het eind van de dag ook al mijn blokken aan elkaar, en moest alleen nog doorgequilt.
  Dat is inmiddels ook gebeurt, met alle tips van Jenny is het maar het beste om direkt aan de slag te gaan. Op de 830 gaat het natuurlijk allemaal net even iets anders, ook weer leuke dingen ontdekt, ik denk dat ik er de komende week ook maar een blogje van maak.

  Gerda

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam