Creatieve berichten over quilten

Interview met Inge Schoonderwoerd – voorzitter Quiltersgilde

In het kader van het naderende 30 jarig jubileum van het Quiltersgilde, sprak ik met Inge Schoonderwoerd, voorzitter van het Quiltersgilde over de diverse wereld van de quilters in Nederland:

´We zijn er voor alle quiltenthousiasten´. Duidelijker kan Inge Schoonderwoerd, sinds een paar maanden voorzitter van het Quiltersgilde het niet zeggen. ´Natuurlijk kunnen smaken verschillen en wil je wel eens in categorieën denken. Maar ik ben er van overtuigd dat quilters met plezier gezamenlijk optrekken omdat we elkaars kennis en kunde respecteren. Het één is immers voortgekomen uit het ander? Ik ken geen artquilter die niet vol bewondering naar een perfect uitgevoerde traditionele quilt kijkt en dat geldt ook andersom. Dat iedereen door elkaar en met elkaar plezier heeft in het quiltgebeuren, dat is mijn grootste wens, en doelstelling voor mijn voorzitterschap.´

 Aan het woord is Inge Schoonderwoerd, sinds april dit jaar is ze voorzitter van het Quiltersgilde dat volgend jaar alweer 30 jaar bestaat. Inge Schoonderwoerd is bijna vanaf het begin lid van het Quiltersgilde. ´Ook ik begon met een beginnerscursus. Het blad gaf mij destijds echt het warme clubgevoel wat het nu ook nog steeds heeft. Het steunde me enorm in die beginjaren om de weg in de quiltgemeenschap te vinden. Nog steeds is ons blad één van de belangrijke pijlers van het lidmaatschap. Ieder kwartaal zet de redactie een hoogwaardig quiltblad neer, waarin zowel traditionele quilters als artquilters aan bod komen, en waar je de laatste informatie kunt lezen over het vakgebied en de activiteiten in en buiten de regio. En dat zit gewoon bij die lage prijs van 22 euro voor het lidmaatschap in, prettig in deze tijd.´

Een mooi clubblad is één ding, ook de online activiteiten zitten sinds dit jaar in de lift. ´De interactie met leden kan van grote toegevoegde waarde zijn in een vereniging als de onze: het verhoogt de onderlinge betrokkenheid, met elkaar en met de vereniging. En het biedt ons weer een ander perspectief op de quiltwereld! Veel leden hebben zich al verbonden aan ons twitteraccount @quiltersgilde, onze facebookgroep en ook de bezoekersaantallen van onze website zien we maandelijks groeien. Dat bevestigt mijn idee dat quilters ook online graag de verbintenis zoeken. Als Quiltersgilde willen we daar ook graag deel van uitmaken.´

Hoogtepunt dit jaar voor haar was die andere grote pijler van het Quiltersgilde, de Algemene Tentoonstelling in Deventer . ´Een plek waar onze leden de mogelijkheid krijgen om hun,  met zoveel liefde en aandacht gemaakte quilts te exposeren. Waar traditionele quilts, moderne quilts en artquilts naast elkaar pronken zonder voor elkaar onder te doen. Dat wij dat met elkaar mogelijk maken, zoveel belangstelling, zoveel belangeloze inzet van vrijwilligers, ik denk wel eens, dat kan alleen in de quiltwereld. Die betrokkenheid met en voor elkaar vind ik bijzonder, zo kun je ook echt dingen tot stand brengen! Zoals de festiviteiten rondom ons 30 jarig jubileum. Ik kan er nog niets over verklappen maar het is nu het moment om lid te worden en een vol jaar het jubileum met ons mee te vieren! 

 Quilten is sharen. We willen graag zoveel mogelijk quilters laten delen in de feestvreugde. Op onze site vind je alle voordelen op een rij en kun je je direct aanmelden:

http://www.quiltersgilde.nl/over-quiltersgilde/lidmaatschap

We heten je graag welkom!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dory Boll

    Al vanaf het eerste begin ben ik lid van ons gilde. Ik stond aan de wieg van de oprichting
    Ik ben trots op al de mensen,die 30 jaar lang als vrijwilligers ons quiltblad hebben verzorgd.,
    Het is een geweldig mooi tijdschrift Van harte gefelciteerd.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam