Creatieve berichten over borduren

Nog een hoed “voetenhoed”!

Ik had het in mijn vorige blog al aangekondigd, ik wilde nog een hoed maken, een voorbeeld voor de workshop die ik in het Creative Center in Breda ga geven. Ik wilde wel een iets ander model, en ik wilde gebruik maken van verschillende voeten. Zo word de hoed ook een goede oefening om eens wat voeten uit te proberen.

De bovenste foto is gedaan met voet 43, meanderen met de vrij hand koordvoet, op een stuk jeans, waarna ik er later een stuk uit knip wat ik wil gebruiken.

Voet 30, de biezenvoet, dezelfd voet is er ook in 31, deze heeft meer groeven en is geschikt voor dunnere stoffen. Voet 30 heeft grotere groeven voor dikkere stoffen zoals jeans.

Het cirkelapparaat, hier heb ik de bovenkant van de hoed mee doorgestikt.

Voet 21, dit is ook een koordvoet, omdat dit een gewoon voetje is, kun je hier mooie strakke lijnen mee stikken, of  je kunt er voor kiezen om het koordje of de draad te zig- zaggen.

Apparaat voor engels borduurwerk, je kunt hier prachtige vetergaatjes mee stikken, met zig – zag en, of decoratieve steken.

Voet 12, breiwolvoet, je kunt deze ook gebruiken voor pipingbandjes, ik heb deze voet gebruikt, om er aluminiumdraad mee vast te zig-zaggen, langs de rand van de hoed, zodat ik deze kan buigen.

En dan tenslotte voet 8, de jeansvoet, het accessoire van de maand, om de hoed in elkaar te stikken. Ik blijf me verbazen hoe makkelijk deze voet over die enorm dikke naden gaat, zonder een naald te breken. Het komt doordat het een rechtstikvoet is, je kunt er alleen maar mee rechtstikken, de naald blijft daardoor ook in het midden, en kan niet zijwaarts.

En dan is mijn hoed weer klaar. Het tweede voorbeeld voor de workshop op 10 april is klaar! Houd de website van Bernina in de gaten om u in te schrijven.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gonda Verboven

  Prachtig.
  Ik ben echt benieuwd naar de hoed.
  Ik heb mij ingeschreven voor de workshop
  Tot dan,
  Gonda

 • gerda groenevelt

  Hallo Roos,
  De stoffen van deze hoed zijn oude spijkerbroeken. Goed gereedschap is het halve werk zeggen ze wel eens, dat klopt in dit geval ook! Ik ben blij dat ik voor Bernina het blog mag schrijven, en zo ook het Accessoire van de maand, zo probeer je nog eens voetjes uit. De praktijk is, dat ik steeds meer wissel met voetjes, omdat het werk daardoor makkelijker en veel beter wordt.

 • Roos

  Super gedaan, het is een hele leuke hoed. Het ziet er altijd zo gemakkelijk uit bij jou, en je hebt leuke stoffen gebruikt.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam