Creatieve berichten over borduren

Versieren met PaintWork, deel 2

Om de namen op de hoesjes te schilderen, open je het patroon op de borduurmachine. Het hoesje is ongeveer 20 x 15 cm en het patroon past  in de ovale ring, toch is hier de Jumbo Hoop gekozen omdat hierin het hoesje open en zo plat mogelijk neergelegd kan worden. Span stevige trek en stik of een plakkende versteviging in de ring in. Hier is trek en Stik gebruikt met een dunne laag tijdelijke plakspray.

Om te kijken of je de naam niet kan wegvegen en watervast is na drogen, zijn diverse permanente stiften uitgeprobeerd. Het beste resultaat werd bereikt met de Sharpie permanent marker met extra fijne punt en de 1 mm permanent marker van Editing.

Nu komt het spannende moment dat de naam op het hoesje wordt gezet. Bevestig de voet en draai de rode bescherm arm naar onder. Kies de juiste houder voor de pen in de voet en bevestig de pen. Controleer of  de naam op de juiste plek komt. Druk op de start knop. Kijk zorgvuldig of de pen goed tekent en pas  indien nodig de hoogte aan met de schroef op de voet.

Na een minuut of 16 is het hoesje versierd met een uniek getekende naam.


Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam