Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand mei

voetjes 12

Opnieuw een accessoire waar ik helemaal blij van wordt, ik heb er al het een en ander mee gemaakt. Voet 12, en voor de 9mm machines 12c.

Ik ben blij dat ik al ruim van te voren weet wat het accessoire van de maand wordt zodat ik even kan nadenken wat ik wil gaan maken voor het blog. Dit keer heb ik 2 ideeen, en ik denk dat ik er nu een beschrijf, en later deze maand de tweede.

En dan kom ik tussen mijn lappen  nog een lap fel roze joggingstof tegen, deze heb ik al meer dan een jaar in mijn kast. Ik denk eigenlijk al wel 2 jaar, mijn dochter kocht destijds een heel leuk jasje, ook  van roze  joggingstof, en ik bedacht dat ik ook zoiets wilde maken. Ik kwam de stof tegen, gekocht, en in de kast gelegd, en daar is het blijven liggen. Nu eruit gehaald, want ik ga het nu gebruiken. Geen jasje maar een vest. Altijd makkelijk in het voorjaar. Nu nog even snuffelen in mijn garen bak voor een mooie dikke wollen draad, maar helaas…… Maar wel nog een cone prachtig garen wat ik bij Bart en Francis heb gekocht, en een punnikmolen, en  zo kan ik mijn eigen draad maken.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik begin met een draad punnikken van 6 meter, dan weet ik zeker dat ik genoeg heb denk ik…. Het patroon wat ik gebruik is van farbenmix Pellworm. Ik pas wel een paar dingen aan, onderaan de mouw zit een lusje, waar evt. je duim doorkan, dit vind ik voor jogging niet mooi dus dit stik ik dicht. En dan nog even nadenken hoe ik mijn lijnen met koord wil. Waar ik om moet denken, en waar jullie om moeten denken als jullie zoiets gaan maken, met rekbarestof, dat het genoeg rekbaar blijft.

Als eerste dan de zakken in de voorpanden gestikt, en de zijpanden aan voor en achterpand. Alle naden zijn met de coverlock doorgestikt, de schoudernaden gelockt, en dan de lijnen tekenen.

Alleen de eerste lijn, de volgende laat ik evenwijdig lopen met de afstandslineaal.

Exif_JPEG_PICTURE

Ik gebruik een wafelsteek, doordat de punnikdraad rekbaar is, en deze wafelsteek ook, behoud het geheel zijn rekbaarheid.

wafelsteekDe steeklengte heb ik groter gezet op  3.45 en de steekbreedte op 8.

En dan heb ik het achterpand gedaan, een mooi spinneweb, ik wil dit op het voorpand door laten lopen, maar ik moet eerst weer bij punnikken, want ik heb nog maar een heel klein stukje draad over.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Met zo’n punnikmolen is het leuk punniken, na 10 minuten ben je weer 6 meter verder, en kan ik ook het voorpand doorstikken met voet 12. Ook heb ik dan nog genoeg over voor een koordje voor door de capuchon.

De lijnen kreeg ik zo mooi evenwijdig door gebruik te maken van voet 12 met de afstandslineaal. De afstandslineaal is een accessoire die standaard bij alle machines zit.


Exif_JPEG_PICTURE
Eerst de eerste lijn stikken, dan de lineaal aan de voet bevestigen, afstand bepalen, en dan kunnen alle lijnen worden gestikt. De lineaal gaat achter in het voetje

Exif_JPEG_PICTURE

 

Dan kan het vest afgemaakt worden, en heb ik weer een leuk projekt klaar.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

 

Maar met voet 12 zijn meer mogelijkheden, je kunt er ook heel mooi kraaltjesband mee opstikken omdat er een grote gleuf aan de onderkant van de voet zit, ook voor piping is deze voet geschikt. Dit is ook te zien in het you tubefilmpje.

Exif_JPEG_PICTURE

products_naehfuesse_anwendung_12

 

En als je piping kunt maken, en er kraaltjes mee op kunt stikken, behoort ook ijzerdraad tot de mogelijkheden! Ik heb al een idee, geinspireerd door een pop die ik zag op de keukenhof, het idee is er, de uitwerking volgt, het wordt een volgend project, nog deze maand!

???????????????????????????????????????????????????????????????

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam