Creatieve berichten over naaien

Dat vervelende dunne patroonpapier

Het minst leuke van naaien vind ik altijd het patroon tekenen. Bij sommige zelfmaak mode bladen zijn er zoveel patronen op één blad verwerkt dat je er bijna een loep bij moet hebben om het patroon goed over te nemen (het kan natuurlijk ook zijn dat ik een beetje kippig ben 🙂 ).

Ik dacht dus slim te zijn en lekker een kant en klaar patroon te bestellen, kost iets meer maar dan heb je ook wat dacht ik. Tot het pakketje werd bezorgd. Wat een vreselijk dun papier is dat zeg. Al bij het eerst gebruik zat er een flinke scheur in mijn patroon. Dat moest dus anders. Een mogelijkheid is natuurlijk om dit patroon dan over te tekenen op dikker papier maar dat vind ik dan weer te veel moeite.

Tijd voor een creatieve oplossing. Ik heb mijn spuitbus lijm opgezocht en een rol van mijn favoriete patroonpapier.

Patroon1

Vervolgens heb ik het flinterdunne kooppatroon goed gladgestreken en eerst een stukje uitgeprobeerd om de slag te pakken te krijgen. Steeds kleine stukje in sprayen met lijm en verkleven aan het betere papier.

Patroon2

Zo krijg ik een uitstekend patroon dat ik rustig meerdere malen kan gebruiken.  En het is ook nog eens zo gepiept. Knippen wordt er ook een stuk makkelijker van.

Patroon4

En zo ontstaat er zomaar een slimmigheidje die ik zeker vaker ga gebruiken. Kortom een idee dat ik jullie zeker niet wil onthouden.

Patroon3

Ik wens jullie veel inspiratie toe, maak er wat moois van.

 

Liefs Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam