Creatieve berichten over naaien

Verder met mijn zebra stof

Het beginnetje is er, ik heb de stof geknipt, en de panden aan elkaar gestikt.
Maar wel gelijk nog, ik moet nog even bedenken welke kant ik korter wil, want ik wil hem zoals ik in het vorige bericht schreef A-symetrisch.

DSC01615

(rechts is het voorpand)

Ook heb ik van internet een foto gehaald van een zebra kop. Deze wil ik stikken op het effen deel. Maar wordt dat met de BSR of wordt het een borduurpatroon…

DSC01616

En het wordt de BSR, ik wil een hale kop, deze heb ik nog wat vergroot, en heb het patroon overgenomen op soluvlies(wateroplosbaarvlies).

DSC01619

En dan wil ik de kleuren niet helemaal zwart, ik heb een grijs gemeleerde en bruin verloop. Voor de strepen gebruik ik deze twee samen, en de neus doe ik wel zwart, met de zwart met grijs gemeleerd.

En kijk wat ik heb gevonden om te stikken. Naalden met een dubbel oog.

DSC01620

Geniaal om met meerdere draden te stikken. Zoals jullie wel weten rijg ik wel vaker meerdere draden door de naald, ik gebruik dan een topstitchnaald, dit is een naald met een groter oog. Dat ging ook goed, ik heb een proefje met deze naald gemaakt, en ben begonnen met de zebra, en hier wordt ik wel blij van. het stiksel blijft heel regelmatig.
DSC01624

Op de mouw wil ik een borduursel, ik wil iets maken met het woord zebra, en de strepen verwerken, maar hoe krijg ik mooie strepen? Ik heb wat ontdekt in V7.

Open de software in de afbeeldingsmodus, ga naar het vrije tekenen en kies artestieke media, het groene kringeltje.

software1

Kies boven in de balk coreldraw originals, en kies daar de lijn die je wilt gebruiken.

software2
En teken zo je lijnen.

software3

En teken er een aantal bij.

Selecteer alle lijnen Ctrl A en contverteer afbeelding naar borduurmotief.

software4

software5

En zet nu de tekst erover heen. En vergroot de tekst zo groot als nodig.

software6

Ga nu naar bewerken, en kies dan ontwerp omlijning, en kies voor omlijning drievoudig.

software7

En nu gaan we de overlapping verwijderen.

software8

En nu halen we de vulling van de letters weg, dit kun je slepen, en dan delete.

software9

En dan je patroon opslaan, en borduren maar.

DSC01623

En hoe nu verder? Op het achterpand wil ik ook nog strepen. En de kraag en zoom wil ik ongelijk.

DSC01626

Ik word wel blij van de naald met het dubbele oog, de stiksels zijn erg mooi.

DSC01629

Dit is dan mijn halve kraag. En dan nog het achterpand.

DSC01630

De zoom zit er ook in, Nu de knoopsgaten nog. Ik heb twee verschillende kleuren knoopjes, wel hetzelfde knoopje.

DSC01632

Toch wel leuk de ongelijke kraag.

DSC01635

 

DSC01636

Deze kant van de blouse/shirt is recht, de andere kant loopt rond.

DSC01633

En hier zie je ook het halsboordje, middenachter heb ik de kraag met twee knoopjes vastgezet, omdat hij anders omhoog gaat.

DSC01634

Ik vind hem leuk geworden, één ding is zeker, deze is uniek, er loopt niet nog iemand met zo’n blouse. Ik vraag me nu alleen af, of ik hem zo ga dragen, ik vind het leuk de ronding aan de ene kant, en de andere kant recht, maar ongelijk, ik vind het leuk, maar…… ik ben bang dat ik me daaraan ga ergeren, ik kan het wel makkelijk nog veranderen, laat ik wel de ronding en de rechte kant, maar middenvoor en middenachter maak ik dan gelijk. Maar ik denk dat ik hem eerst wel een keer zo aan trek.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ellen Schoorl BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat ben je weer heerlijk bezig geweest zo, wat een leuke uitwerking. Zelf heb ik laatst ook de naald met het dubbel oog geprobeert maar er kwam geen steek op mijn stof helaas. Mijn Bernina dealer, die jou ook zeer bekend is, gaf aan dat dit niet kan bij Bernina ?. Misschien alleen met de naald uiterst rechts vanwege het aangrijppunt. Zal het aan het model liggen? Ik heb de 530.
  Gelukkig heb ik het pakje naalden nog niet weg gegooid, de stiksels zien er bij jou erg mooi uit.
  Veel groeten, Ellen

 • Ineke van Bezouw BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  De blouse/jas is weer super geworden. Creativiteit doet veel zie ik nu. Ik had ook het zebrastof gekocht en alles wat ik kan bedenken is een poloshirt met een borduursel.
  Is bij jou de zebrastof van tricot want het ziet er zo stevig uit?

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam