Creatieve berichten over naaien

L 460, ook voor home-deco!

In het vorige blog heb ik jullie het rolzomen laten zien. En daar kun je meer mee doen dan alleen shirtjes of jurkjes mooi mee afwerken. Je kunt het ook gebruiken om een kussen mee te versieren. Ik heb de L 460 ingesteld op een 2-draads rolzoom, en heb het witte decogaren op de ondergijper ingeregen en offwhite lockgaren op de rechternaald. Om met 2 draden te rolzomen heb je ook de converter (bovengrijperafdekking) nodig. Mijn stofkeuze is een soort ruwe zijde. Kies een stof met 2 mooie kanten en een beetje “body”.

IMG_1630

Natuurlijk heb je een basis nodig. Ik heb een vierkant geknipt van 45×45 cm en daar met een passer een cirkel op getekend met een doorsnede van 30 cm. Van dezelfde stof ook 3 stroken van 9cm breed en ongeveer 2,4 meter lang.

IMG_1631

Zoals je op de foto ziet, werk je de stroken aan de lange kanten af met de rolzoom, ik heb de uiteinden iets afgerond.

IMG_1632

Als je alle stroken van een rolzoom hebt voorzien, rijg de machine dan in met ook lockgaren op de ondergrijper (niet vergeten om het schuifje terug te zetten van de rolzoomfunctie !) en werk de andere kant van de stroken af met een 2 draads lockstiksel. We gaan nu verder met de gewone naaimachine.

IMG_1633

Inmiddels heb ik aardig wat accessoires van BERNINA gekocht, waaronder ook het rimpelapparaat , ook wel rufflervoet genoemd. Hiermee kun je heel eenvoudig rimpelen of platte plooitjes maken. En ook dat is allemaal in te stellen naar je eigen wens. Ik heb gekozen om na iedere 6e steek een plooitje te maken.

IMG_1634

Ik laat de stroken ongeveer 10 cm overlappen, en maak er zo een lange sliert van. Mocht je nu geen rimpelapparaat hebben, dan kun je ook zelf platte plooitjes spelden of rimpelen met behulp van draden.

IMG_1635

Dan komt er even een geduldig werkje: het opspelden van de strook. Begin met spelden over de getekende cirkel. Leg de strook losjes neer, zodat het netjes plat blijft liggen. Als je de spelden dwars op de strook steekt gaat dat het beste. Werk zo al speldend en draaiend in een spiraal naar het midden toe. Daar wordt de cirkel steeds kleiner en heeft de strook de neiging om een beetje krom te trekken. Een beetje is niet erg, het is tenslotte een beetje 3D effect.

IMG_1637

Als de strook naar je zin zit, dan kun je met een gewone rechte steek, steeklengte 2,5, de strook op de ondergrond vaststikken. Begin dan ook weer aande buitenkant van de cirkel. Je ziet dat je de strook die er eeen beetje overheen ligt makkelijk opzij kunt houden om goed zicht op je werk te hebben. Rustig naaien, laat de naald in je werk stoppen als je het een stukje wilt draaien.

IMG_1639

De achterkant ziet er uit als een spiraal.

IMG_1636

En dit is de voorkant. Ik heb er een achterkant met een ritssluiting bij gemaakt, om er een kussenovertrekje van te maken.

IMG_1642

Als finishing touch heb ik er een grote knoop op gemaakt, en die eerst overtrokken met dezelfde stof. Zo is het midden ook netjes afgewerkt.

Met de L 460 en je naaimachine heb je een mooi duo voor leuke projecten in huis!

Succes en hartelijke groet van Yvonne.

Let op! Bij aankoop van de L 450 en L 460 krijg je het BERNINA overlockboek kado! 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: lockgaren, Ruwe zijde, siergaren
Benodigde producten:
BERNINA L 460
BERNINA L 460
BERNINA L 450
BERNINA L 450
Terugtransportvoet #1
Terugtransportvoet #1
Ritsvoet #4
Ritsvoet #4
Rimpelapparaat #86
Rimpelapparaat #86

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam