Creatieve berichten over naaien

Warme truiendag 3

Vandaag is het dan warme truiendag! Doen jullie er ook aan mee? Zetten jullie je thermostaat een paar graden lager. Ik ben benieuwd hoe het vandaag op de handwerkbeurs is. Mijn vest en shirt zijn in ieder geval klaar, dus die kan ik aan. Ik zal jullie de laatste stappen nog laten zien.

Ik was met de capuchon bezig, iemand zei tegen mij toen ik vertelde waar ik mee bezig was, dat het wel jammer was om er een capuchon op te doen, dan zie je niets van het gepunchte. maar ik had erover na gedacht, het gaat helemaal goed komen.

DSC03072 (Kopie)

Hier heb ik hem al op het vest gestikt. Met voetje 43 heb ik de groene lijnen en bladlijnen vrij machinaal gestikt.

Bij deze ook nog een keer het You Tube filmpje van voet 43.

En tot slot nog wat steentjes geplakt, en een paar knoopjes toegevoegd.

DSC03082 (Kopie)

Het shirt is mijn basisshirt, waar ik alleen een andere kraag heb opgetekend. Deze kraag komt van een jurkje uit de Inspiration van het voorjaar 2013, ik heb nog even op de website van BERNINA gekeken, maar daar staat hij niet meer. Misschien hebben jullie hem nog. Kijk maar eens op mijn andere blog over dit shirt.

Dan wil ik op de kraag van het shirt ook nog een paar gepunchte bloemen.

DSC03080 (Kopie)

En een paar kraaltjes.

DSC03083 (Kopie)

Met nog een detailfoto, van de rhinestones die ik nog heb geplakt. En zo kan ik er vandaag tegen.

DSC03081 (Kopie)

DSC03084 (Kopie)

Op de foto hierboven zie je langs de rits, en bij de capuchon een oranje bies, ik heb de rits en naad afgewerkt met omvouw elastiek. De rits heb ik eerst in mijn vest gestikt, voordat ik de rits doorstik, vouw ik het omvouw elastiek om de rits en de stof, en stik ik deze in één keer erop. Daarna stik ik de rits aan de goede kant door. De capuchon is gelockt, daarna het omvouw elastiek om de lockrand gevouwen en doorgestikt.

En als ik dan weer zo’n project heb gedaan merk ik wel, dat punchen toch wel super leuk is. Ook maar weer eens demonstreren op de Handwerkbeurs. Kan ik laten zien dat het echt wel kan met je BERNINA!

MAAR VERGEET HEM NIET SCHOON TE MAKEN, TUSSENDOOR EN NA AFLOOP. EN HEM OOK OLIE GEVEN!!!

Groetjes, Gerda

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bayardine, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
Naald-punch-accessoireset voor RL-grijpers
Naald-punch-accessoireset voor RL-grijpers

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam