Creatieve berichten over naaien

23 x een Supersnel Shirt: Jullie creaties met het gratis patroon

Een maand geleden zette ik het gratis patroon voor een Supersnel Shirt op dit blog. Sindsdien heb ik ontzettend genoten van alle leuke reacties en van de prachtige shirts die met het patroon gemaakt werden. Bijna iedere dag zag ik op Facebook weer een nieuwe versie voorbij komen. Het leek me handig om al die mooie shirts eens bij elkaar te zetten, zodat ze inspiratie kunnen zijn voor andere naaisters die het patroon nog willen gaan maken. Daarom vroeg ik aan iedereen die een foto van het shirt plaatste of ik hun foto mocht gebruiken voor dit bericht… en dat mocht gelukkig! Ik vond het geweldig om te zien hoe iedereen er z’n eigen draai aan gaf, door de hals net iets anders af te werken, het shirt te verlengen of verbreden, colorblocking toe te passen, of er zelfs een jurkje van te maken. Dat is de kracht van zelf naaien, dat je het precies zo kunt maken als bij jou past.

Zonder verdere omwegen: Jullie creaties!

Sarah Janse-Drost zette dit leuke okergele shirt met veertjes op Facebook. Ze maakte een maat Medium en verlengde het naar een maat XL.

Supersnel Shirt gratis patroon

Brenda Hietkamp Borsch was volgens mij de allereerste die een foto van haar shirt plaatste. Ze maakte maat Large en die zit perfect.

Gratis naaipatroon Supersnel Shirt

Linda Baeke maakte deze leuke versie. Aan de bovenkant maat Medium en op de heupen maat Large. Ze gebruikte een coupon en had daardoor net wat stof tekort, maar loste dat op door een andere stof als accent te gebruiken. Ik vind het een heel mooie combinatie.

Supersnel Shirt gratis patroon

Heidi Verstappen maakte twee shirts. Supergoed gelukt allebei!

Supersnel Shirt gratis naaipatroon

Gratis patroon t-shirt

Marlies Mulder maakte onderstaande twee mooie shirts. Ze zitten als gegoten!

Gratis patroon gemakkelijk shirt

Lea van Dessel verlengde het Supersnel Shirt patroon om er twee jurkjes mee te maken. Een heel goed idee, dat ga ik volgend jaar zelf ook eens proberen…

Supersnel shirt gratis patroon

Op Instagram plaatste typischlinda_ een foto van de shirts die zij gemaakt heeft. Prachtig!

Gratis patroon shirt

Mijn BERNINA blog collega Nienke de Jong maakte deze heerlijk zomerse versie en schreef er dit blog bericht over.

Gratis Patroon Supersnel Shirt

Martien Sergier maakte twee Supersnelle Shirts, die heel mooi passen.

Gratis shirt patroon gemakkelijk

Susan Thielking maakte deze stijlvolle zwart-wit gestreepte versie.

snel patroon shirt dames

Sewingridd plaatste foto’s van dit leuke shirt op Instagram, waarbij de stof perfect bij het patroon past!

Supersnel Shirt Sewingridd

Françoise Branders maakte dit gave shirt:

Supersnel shirt patroon gratis

Jessica Peeters-Buis was 27 weken zwanger toen ze deze leuke versie maakte en haar buikje paste er nog precies in!

Gratis naaipatroon gemakkelijk shirt patroon

Marianne Meeuwissen maakte dit chique zwart-witte shirt, en toevallig heb ik precies dezelfde stof in mijn voorraad.

Gratis patroon supersnel shirt

Ik vond het geweldig om te lezen dat dit shirt van Marika Böröcz de eerste keer was dat ze iets voor zichzelf maakte. Hiervoor naaide ze alleen voor haar zoontje. Goed gelukt!

Patroon gratis shirt tricot

Ellen Luyken Verboom maakte deze colorblock versie. Het maken van het shirt duurde langer dan ze verwacht had door een gaatje in de stof en doordat ze moest improviseren met de halsafwerking van viscose, maar uiteindelijk is het toch een heel geslaagd exemplaar geworden!

Gratis naaipatroon t-shirt

Dit turquoise-groen-gouden shirt van Kimmeke Speleers kreeg in de Gratis Naaipatronen groep op Facebook meer dan 1000(!) likes, zeker ook door de geweldige stof.

Supersnel shirt gratis patroon

Annie Boonen maakte dit mooie shirt en schreef er een blog bericht over, dat je hier kunt lezen.

Foto van Annie gratis t-shirt naaipatroon

Zelf ging ik ook nog even achter mijn naaimachine zitten om nog een Supersnel Shirt te maken voor mijn oudste dochter. Ik denk het laatste zomershirt voor nu. Dit keer zoomde ik de halsopening gewoon een centimeter om (net zoals Nienke bij haar versie deed).

gratis naaipatroon shirt

Hier in het zuiden van Nederland zijn de scholen alweer een paar weken bezig. Ik vind het best jammer dat de zomervakantie afgelopen is, maar moet ook bekennen dat ik het heerlijk vind om weer wat meer tijd achter mijn naaimachine te kunnen doorbrengen en aan nieuwe projecten voor de herfst te kunnen werken.

Heb jij ook een Supersnel Shirt gemaakt met het gratis patroon en vind je het leuk als jouw versie ook hierbij staat? Stuur me een foto op via Facebook chat of Instagram, dan zet ik hem erbij!

https://www.instagram.com/jadevandeluitgaarden/

https://www.facebook.com/j.vandeluitgaarden

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: garen, gratis patroon, naaimachine, Tricot
Benodigde producten:
bernette 38
bernette 38

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

20 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jolanda Heijnen

  Wat een leuke shirts zijn er gemaakt. Ik jaren geleden ook een bernina gekocht,heb er veel voor mijn dochter op gemaakt. Laatste jaren niets meer gemaakt maar het kriebelt toch weer. Met zo een patroon moet het wel lukken om het op te pakken. Ik wist trouwens helemaal niet dat deze site er was. Ik ga hier denk ik heel erg van genieten. Oja,en hoe ga ik dit patroon  vinden?😄

  • Geertje Kamminga

   Beste Jolanda, leuk dat je weer met je naaimachine aan de slag gaat en dat je de BERNINA blog gaat volgen! Het patroon vind je in dit bericht: https://blog.bernina.com/nl/2017/08/gratis-patroon-shirt/. In de blogberichten staan vaak links naar een patroon of naar een ouder bericht waar een patroon te vinden is. Deze teksten zijn rood gemarkeerd, daar kun je altijd op klikken. Veel plezier bij het maken van het shirt! Groetjes van het BERNINA team

 • Annemiek Van Oostwaard

  Superleuk shirt, ik ben op vakantie maar zodra ik thuis ben, ga ik er zeker ook een maken.

 • Nancy Van der lek

  Ben een beginnerling, hoe kom ik aan dit gratis patroon. Goed voor mij om te oefenen.

 • Roelien Vroom

  Is het patroon nog beschikbaar? Lijkt me leuk om mee aan de slag te gaan.

 • Diana B.

  Hallo. Ook ik vind dit een super leuk patroon maar hoe zou ik dat in mijn bezit kunnen krijgen? Ik heb geen fb.

  • Grada Bijkerk

   Geweldig zo snelle T-shirt ,ziet er erg goed uit ,hoe kan ik dat petroon ontvangen ? Heb geen FB ….

  • Helma Zuidam

   graag zou ik dit patroon ook willen hebben heb sinds kort een naaimachine met stretch steken!

   • Geertje Kamminga

    Beste Helma, helaas zijn een aantal vragen bij dit bericht onbeantwoord gebleven, onze excuses hiervoor. Het patroon voor het shirt vind je in dit bericht: https://blog.bernina.com/nl/2017/08/gratis-patroon-shirt/. Bij de benodigdheden kun je op de rode tekst klikken voor de download. Het voorjaar komt eraan, dus wellicht is dit het moment om dit shirt te maken. Veel plezier bij het maken! Groetjes van het BERNINA team

  • Geertje Kamminga

   Beste Diana, helaas zijn een aantal vragen bij dit bericht onbeantwoord gebleven, onze excuses hiervoor. Het patroon voor het shirt vind je in dit bericht: https://blog.bernina.com/nl/2017/08/gratis-patroon-shirt/. Bij de benodigdheden kun je op de rode tekst klikken voor de download. Nu het voorjaar eraan komt, is dit zeker een leuk naaiproject. Veel plezier bij het maken! Groetjes van het BERNINA team

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam