Creatieve berichten over naaien

Nogmaals het accessoire van de maand

Monique heeft al een bericht over het accessoire van de maand geschreven, maar het voetje kan op nog meer manieren worden gebruikt.
Het is  één van mijn favorieten. Voetje 23, de applicatievoet, een voetje die ik heel veel gebruik.
Allereerst een filmpje van You Tube:

Doordat de voet zo kort is, is de voet heel wendbaar, wat voor appliceren heel praktisch is, en hij is transparant, waardoor je goed zicht hebt op je werk. Aan de onderkant van de voet zit een uitsparing, waardoor je satijnsteek ruimte krijgt, en beter transporteert.  Maar die ruimte in de voet is bruikbaar voor meerdere mogelijkheden, je kunt er een draad onder mee laten lopen,  en om je applicaties 3D te maken kun je ijzerdraad mee laten lopen.
Als voorbeeld laat ik jullie de applicatie zien die ik maak op een tas, die ik met een workshop ga maken. Tas maken van oude jeans en kurkleer. De applicatie wordt een combinatie van kurkleer en jeans. Hiervoor gebruik ik een eenvoudige tekening van een bloem.

En wat je niet moet vergeten met appliceren, dat als je een machine hebt met persvoetdruk, dat je die lager zet. En dan kun je ook het kurkleer prima stikken met deze voet. Doordat de voetdruk heel laag staat, ik zet hem op 20 kun je de stof bijna draaien onder de voet, en dat is heel prettig met de rondingen van de bloem.

Ik stik de bloemen op verschillende manieren op de tas. Met stikstee, met zig-zag, met een koordje, en dan ook nog 3D met ijzerdraad.
De bovenste is met een stiksteek. Om de lijntjes die op de bloem zitten goed te kunnen zien ga ik over de bloemen van kurkleer met een radeerwieltje zodat ik een stippellijn krijg.

Het hart van de bloem wordt gestikt met steek 419. En dan rijg ik 2 draden door de naald.

Dan de 3D bloemen. Hiervoor gebruik ik ijzerdraad, meestal het dunne ijzerdraad wat ook voor sieraden wordt gebruikt. Nu gebruik ik ijzerdraad wat iets dikker is, dan worden de bloemen iets steviger.

Het ijzerdraad wordt op de verkeerde kant van de stof gestikt, het loopt heel mooi mee in de uitsparing van de voet. Ik gebruik een zig-zag, steekbreedte 2,5 en steeklengte 1.  De bloemblaadjes leg ik op de juiste plaats,  ze met een speldje vast, dan gebruik ik voetje 34 om het hart van de bloemen vast te zetten, heel voorzichtig, omdat ik niet op het ijzerdraad wil komen. Ik gebruik voetje 34 omdat deze transparant is, net als voetje 23, maar doordat deze groter is loopt het mooier over de randjes van de blaadjes.

Ziet er mooi uit zo, het hartje van de jeansbloem heb ik met de hand vast gezet, omdat hier teveel ijzerdraad bij elkaar komt.

Op de zijkant van de tas komt ook een bloem van kurkleer, deze zet ik met een zig-zag vast, maar dan laat ik een draadje mee lopen.
Zig-zag breedte 2,5 en de steeklengte 1,5 dan is het draadje goed zichtbaar.

Als je de hoek omgaat met de draad, zorg dan dat de naald links staat van het draadje, dan blijft deze mooi op zijn plaats liggen.
Zo worden het mooie bloemen, en een mooi geheel op de tas. Op de andere kant van de tas wil ik nog dezelfde bloem, maar dan alleen met een stiksel, wel een zig-zag, maar dan rijg ik twee draden door de naald. De bloem heb ik over gebracht met een transferpen.

Dan kunnen de tas delen in elkaar, ik maak hem nog niet helemaal af, ik loop nog na te denken hoe ik de hengsels precies wil.

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: jeans, kurkleer
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Applicatievoet # 23
Applicatievoet # 23
Terugtransportvoet met transparante zool # 34
Terugtransportvoet met transparante zool # 34

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam