Creatieve berichten over naaien

Projektje BSR

Hoi allemaal,

Zoals heel veel van jullie ondertussen wel weten, is dat ik dol ben op de BSR voet, terwijl ik geen quiltster ben.
Begin september heb ik een demo gegeven met de BSR voet, en daar had ik dit project voor voorbereid. Ik had er maar een heel klein stukje van gedaan, en na afloop aan de kant gelegd.
Nu ging ik hem afmaken, en bedacht dat ik het toch wel met jullie wilde delen, omdat het zo leuk is om een shirt eens een bijzondere halslijn te geven. En dit is op deze manier helemaal niet moeilijk. Ik had een donkerblauwe punta di roma nog in de kast liggen, en dit panel had ik in de opruiming gekocht.

Ik heb wat extra takken toegevoegd, deze heb ik uit flexfolie gesneden.

Zo moet het dan gaan worden. Voor en achterpand en een mouw. Zoals je nog kunt zien heb ik middenvoor en de halslijn doorgeslagen. Als ik dit allemaal heb gestikt, lock ik de schoudernaden aan elkaar, en daar moeten dan ook nog een paar bloemen op, om zo de halslijn uit te knippen.
Dan knip ik het beleg.

Het beleg knip ik ruim, ik sla de halslijn door, en plak er vliesofix achter, en lock de schoudernaden.
Dan speld ik het beleg tegen de halslijn en strijk het naast de doorslagdraadjes een beetje vast. Haal de doorslagdraadjes eruit, en strijk het helemaal vast.
Nu knip ik de halslijn uit langs de bloemen. Hierna werk ik het randje af met een smalle zig-zag. Ik gebruik hiervoor voetje 23, de applicatievoet, deze is transparant, heb ik goed zicht op mijn werk, en de voet is kort, en daardoor heel wendbaar. De persvoetdruk verlaag ik naar 20. Ik heb dan bijna geen druk, hierdoor kan ik eenvoudig langs de lijn zig- zaggen zonder mijn voetje steeds op te tillen.

Hoe gaaf is dit, ik vind hem helemaal geweldig!

Daarna kunnen de mouwen erin, deze stik ik door met de cover, met 3 stiksels in kleuren die in de applicaties zitten.
Dan nog de zijnaden en de zoom, en ik heb weer een uniek shirt.

De halslijn is vrij hoog, ik vind dit prettig, zeker als het iets kouder wordt.

Wil je nu ook eens zoiets proberen, houd dan mijn website in de gaten, binnenkort verschijnen daar de nieuwe workshops voor 2019, ook een workshop om dit te leren.

Groetjes, Gerda

www.gerdagroenevelt.nl

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1300MDC
BERNINA 1300MDC
BERNINA SteekRegulator (BSR)
BERNINA SteekRegulator (BSR)

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam