Creatieve berichten over naaien

Odette hack: schoudervulling t-shirt

La Maison Victor Odette hack: Schoudervulling t-shirt

Mijn go-to patroon voor t-shirts is de Odette top van La Maison Victor. Vele versies van deze mooi basic naaide ik al. In deze blog kun je lezen hoe ik de Odette hack in een t-shirt met schoudervulling.  Deze schoudervulling t-shirts zijn momenteel hot in het mode beeld. Mijn streven was om er een te maken met een subtiele schouder.

 

Click here to read the blog in English

 

Voor het maken van deze top maakte ik vooral gebuik van mijn bernette 64 AIRLOCK. 

Image of bernette 64 AIRLOCK.

bernette 64 AIRLOCK

De overlocker met luchtinrijger van bernette. De grijperdraden worden snel ingeregen met behulp van de luchtinrijger. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Meer informatie

Na het maken van twee versies heb ik het patroon gefinetunde, ik deel hier graag de stappen om van jouw Odette top een schoudervulling t-shirt te maken. Eentje met een mooi afgewerkt beleg aan de binnenzijde. 

Het patroon

De stof

De eerste versie van de Odette hack maakte ik van een Punta di Roma stretch stof. Een fijne stof om mee te werken en door de print heeft het verder niets nodig. Voor de tweede versie had ik effen jersey stof in gedachte en leek het me leuk om daar iets extra’s aan toe te voegen. Dit werden twee kleine plooitjes op de schouder.

De plooitjes

Aan het gehackte patroon tekende ik weer 4 cm aan bij de schouder en verdeelde twee kleine plooitjes van beide 1 diep. Dit deed ik alleen aan het voorpand. Het achterpand blijft zoals die was.

Streepjes van de plooitjes staan 2 cm uit elkaar, ingevouwen is de plooi 1 cm diep.

De constructie

Na het sluiten van de schouder- en zijnaden zette ik eerst de hals in. 

Na de hals is het tijd voor de schoudervulling in de Odette hack. Deze wordt met een beleg aan de binnenzijde netjes afgewerkt en met de hand op verschillende plekken vastgezet. Kijk zo:

Zo ziet het er aan de binnenzijde uit. 

Subtiele schouders

Garen

Alle naden in deze schoudervulling t-shirt zijn genaaid met de lockmachine. Het Seraflock garen van Mettler dat ik hiervoor gebuikte is ideaal voor stretch stof.  Seraflock is een zacht en soepel overlockgaren met elastische eigenschappen. Voor het doorstikken gebruikte ik het Seralon garen, ook van Mettler.  De kleuren die ik koos pasten zeer goed bij de roze stof, zo werd het wel heel makkelijk om de top netjes af te werken.

 

Ik hoop dat de uitleg van de Odette hack duidelijk was. Anders laat het me weten in de reacties hieronder. Mijn schoudervulling tops zijn klaar voor de zomer! Bring out the sun!

 

liefs,

 

Marlies

@madebyLIESL

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam