Creatieve berichten over naaien

In de Kijker: Irene (Sugaridoo)

Accessoire van de maand: Jeansvoet #8/#8D

Elke maand komt er een leuk project op de BERNINA blog te staan, gemaakt met het accessoire van de maand om jullie te inspireren. We willen jullie graag voorstellen aan de personen achter deze projecten. Vandaag is de beurt aan Irene. Zij maakte met Jeansvoet #8 een handige draadvanger voor haar BERNINA Q 16. Dit voetje is het accessoire van de maand oktober. Dat betekent dat je dit accessoire dus nog een paar dagen met 15% korting kunt kopen bij jouw Authorized BERNINA Dealer?

Image of Jeansvoet #8.

Jeansvoet #8

De jeansvoet #8 is in het bijzonder geschikt voor naden met rechte steken in dikke, harde materialen zoals jeansstof, linnen of zeildoek.

Meer informatie

Benieuwd wat Irene verder zoal heeft gemaakt met haar BERNINA? Bekijk dan hier het overzicht van haar projecten!

In de Kijker

Hoi! Ik ben Irene, 34 jaar en woon met mijn man en twee kindjes in Lemmer.

We zijn net klaar met de bouw van een eigen studio aan huis, wat een feest is het om daar te mogen werken! Sinds vijf jaar maak ik quilt patronen en pakketten voor mijn bedrijf Sugaridoo. Dit begon als hobby naast mijn werk als werktuigbouwkundige in de robotica. Ondertussen werk ik fulltime aan Sugaridoo. 

Naast het ontwerpen van quilts maak ik graag YouTube videos, creëer ik online quilt cursussen en host ik in januari voor de tweede keer een quilt along samen met Bernina. Voor Bernina blog ik vooral over quilten. Komende tijd zul je meer blog posts van mij voorbij zien komen over de sit down quilt machine, de Q 16.

Handwerken en dingen naaien doe ik al van heel kleins af aan. Mijn moeder en beide oma’s waren altijd bezig met handwerken en hebben mij dat geleerd. Mijn moeder quilt al heel lang, maar dat was eigenlijk één van de weinige vormen van handwerken die me in eerste instantie niet zo aansprak. Pas toen ik een eigen naaimachine had gekregen raakte ik besmet met het quiltvirus. Ik kwam op internet vrolijk gekleurde, moderne quiltstoffen tegen uit America. En ja, toen moest ik het quilten toch ook echt zelf gaan proberen!

Voor mijn quilt projecten werk het allerliefst met mijn Bernina 770 QE. Wat een heerlijke machine is dat! Het is een grote machine en vooral die ruimte onder de arm maakt dat ik er zo blij mee ben. Oh ja, en dat hij super snel kan naaien en heel precies weer kan stoppen is ook super.

Het doorquilten doe ik tegenwoordig op de Q 16, wat een mooie machine om op te leren quilten. Mijn ervaringen hiermee zal ik nog uitgebreid gaan delen op de Bernina blog. 

Wat ik zo leuk vind aan het naaien is dat je van een idee een schets kunt maken, en dan van een paar lapjes een mooie quilt. Dat proces vind ik zo ontzettend leuk! Het maken van iets met je handen is voor mij heel ontspannend. Het geeft veel voldoening om een project te zien groeien van het eerste idee tot de laatste steekjes.

Mijn favoriete creatie is de quilt die ik maakte voor mijn moeder. Het is één van mijn eerste quilts en het begin van mijn boek de Sugaridoo Sampler. Toen die quilt af was en ik hem aan mijn moeder gaf zag ik hoe mooi het is om zo iets voor iemand te maken. 

Op mijn machine zul je bijna altijd de patchworkvoet #97D zien zitten. Deze is ideaal met zijn 1/4 inch zijkant. Voor het doorquilten van mijn quilts, zowel op de 770 als op de Q 16, gebruik ik bijna altijd de verstelbare rulervoet #72. Ik ben de laatste tijd steeds meer aan het oefenen met doorquilten met behulp van linialen. Heerlijk om te doen. Ik kijk er naar uit om daar in de quilt along in januari veel meer van te gaan laten zien. 

Groetjes,

Irene

Naai dilemma’s

Overdag of ‘s avonds naaien?

Als het even kan overdag en ‘s avonds! Overdag met goed licht naaien voor nieuwe videos, en ‘s avonds lekker voor mezelf werken aan hobby projecten. 

Koffie of thee tijdens het naaien?

Thee! Liters 😉

Pietje Precies of niet?

Nouww niet zo heel pietje precies. Het leuke vind ik dat anderen je werk meestal veel minder kritisch bekijken dna jij zelf. Het lukt me steeds beter om perfectie los te laten en lekker te genieten van het process. 

Is je naairuimte een georganiseerde chaos of altijd netjes?

Oei ik wou dat ik kon zeggen dat het altijd netjes is. Maar het gaat bij mij tussen twee uitersten. Als ik opruim is het eventjes super super netjes. Maar na een paar uur werken is de chaos al snel weer helemaal terug.

Hoe reageer je wanneer iemand jouw stofschaar gebruikt om papier te knippen?

Euhmm ik denk dat ik die iemand zelf ben.. En nog steeds hoor ik dan altijd mijn moeder in mijn hoofd “Niet met die schaar in het papier!”

De naad los tornen of gewoon doorwerken alsof het nooit gebeurd is?

Lekker doorgaan alsof er niets aan de hand is.

Benodigde producten:
Jeansvoet #8
Jeansvoet #8

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam