Creatieve berichten over borduren

Borduren met de SDT-borduurmodule

Hey hallo allemaal,

Hier ben ik weer. Het is weer even geleden dat ik een blog heb gemaakt. In de tussentijd ben ik lekker druk geweest met het geven van lessen en masterclasses, jurken voor de Miss verkiezingen, mijn couture collecties en mijzelf ontwikkelen. Ook heb ik deelgenomen aan het Net 5 programma “Heb ik wat van je aan”? Hier was ik 1 van de 3 designers die voor een Bner een outfit mocht ontwerpen en maken voor een speciale gelegenheid. In mijn aflevering was dit Bridget Maasland. Nog steeds kan ik het niet geloven dat ik deze aflevering heb gewonnen. Door dit alles heb ik gewoon niet meer geblogd. Vanaf nu ga ik het maandelijks weer oppakken. En ik begin met de BERNINA borduurmodule met Smart Drive Technology!

Iedereen in mijn omgeving weet dat ik verliefd ben op mijn Gouden BERNINA 880 PLUS. Ze is geweldig en laat mij nooit in de steek. Ik noem haar altijd mijn Queen B.

BERNINA 880 PLUS

Image of BERNINA 880 PLUS.

BERNINA 880 PLUS

De B 880 PLUS is het topmodel van BERNINA en laat niets te wensen over: ontdek geweldige nieuwe functies waarmee je de mooiste resultaten behaalt bij het naaien, quilten en borduren.

Meer informatie

Wel vond ik altijd vervelend dat als ik aan het borduren was ik niet kon naaien of andersom. Nu is onlangs mijn machinepark uitgebreid met de BERNINA 790 PLUS met de SDT-borduurmodule. 

BERNINA 790 PLUS

Image of BERNINA 790 PLUS.

BERNINA 790 PLUS

De BERNINA 790 PLUS voldoet aan alle denkbare eisen die je aan een naai- en borduurmachine kunt stellen. Door de extra borduurmogelijkheden behaal je opmerkelijke resultaten door optimaal comfort.

Meer informatie

Borduurmodule L (SDT)

Image of Borduurmodule L (SDT).

Borduurmodule L (SDT)

De geavanceerde Borduurmodule L wordt geleverd met de nieuwe Smart Drive Technology (SDT) van BERNINA. Deze tilt je borduurervaring naar een hoger niveau met de verbeterde steekkwaliteit, de bewegingen van de machine die soepeler en stiller zijn en de tot wel 55% hogere borduursnelheid!

Meer informatie

Nu kan ik gewoon naaien en borduren tegelijk. Wat een droom! Bij mijn BERNINA 880 PLUS had ik borduurmodule zonder SDT. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar als BERNINA fan was ik altijd al benieuwd naar de vernieuwde borduurmodule L met SDT, voluit Smart Drive Technology.
Met de SDT-borduurmodule kan je sneller en stiller borduren. Wie wil dat nou niet? De module beweegt soepeler en trilt minder, waardoor de steek preciezer is. Hij kan tot wel 55% sneller borduren, afhankelijk van het borduurontwerp en het borduurraam.

Het project

Nu wil ik dit natuurlijk gaan testen en moet ik een project gaan verzinnen. Tijdens mijn bezoek in Steckborn in 2016 kreeg ik een hele mooie BERNINA schort. Deze draag ik elke dag tijdens mijn werkzaamheden in het atelier. Hoe gaaf is het als ik deze helemaal vol ga borduren! Nu wil ik verschillende borduurtechnieken gaan uitproberen met de nieuwe SDT-borduurmodule. Voor nu ga ik gewoon even snel een test borduurtje maken, om de module te ervaren.

Materiaal

Voor mijn atelierschort wil ik alleen maar borduurpatronen die naai-gerelateerd zijn. Daarom kies ik nu voor een patroon uit de Tula Pink Homemade collectie. Snel een spoel volspoelen met het Serafil garen en mijn machine inrijgen met het Polysheen borduurgaren van Mettler voor een mooi resultaat. Als borduurvoet kies ik voor de stopvoet #9.

Stopvoet #9

Image of Stopvoet #9.

Stopvoet #9

De verticale veer van de stopvoet #9 verhindert dat de stof omhoog komt en zorgt voor een net steekbeeld. De stopvoet is ook geschikt voor borduren uit de vrije hand.

Meer informatie

De stof van mijn schort is vrij stevig, daarom leg ik er enkel stik en trek onder. Als borduurraam kies ik het ovale borduurraam (max. borduurvlak 145 x 255 mm).

Het grote, ovale borduurraam

Image of Het grote, ovale borduurraam.

Het grote, ovale borduurraam

Het grote, ovale borduurraam is zowel geschikt voor combinatiemotieven als voor uitgebreide borduurmotieven. Met behulp van de sjablonen kunt u de stof exact plaatsen.

Meer informatie

Het is een super fijn borduurraam voor het combineren van meerdere kleine motieven.

Resultaat

Wat vinden jullie van het eerste resultaat? Ik ben er superblij mee.

Om de nieuwe SDT-borduurmodule en de 2 nieuwe borduurramen ook te gebruiken op mijn BERNINA 880 PLUS moet ik wel de laatste firmware update doen. Op de Support-pagina op de BERNINA website vind je meer informatie over de firmware updates.

Anders herkent de machine de nieuwe borduurmodule en borduurramen niet.

In mijn volgende blog ga ik meer vertellen over de verschillende borduurramen. Welk borduurraam vinden jullie fijn?

Let’s sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie? Of het volgen van couture lessen? Like dan mijn Facebook of Instagram pagina!

Groetjes,

Bjorn

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam