Creatieve berichten over naaien

Knoopsgaten met de BERNINA 790 PRO

In mijn vorige blog heb ik jullie laten zien hoe ik mijn test manchet heb geborduurd met de nieuwe features van de BERNINA 790 PRO. Zelf ben ik helemaal weg van het resultaat.  Nu moeten er alleen nog knoopsgaten in. Ik zal jullie eens laten zien hoe makkelijk je knoopsgaten met de BERNINA 790 PRO maakt. Dit komt vooral door de Precisielaser. Voor de rest kun je gewoon met mij meedoen al heb je geen BERNINA 790 PRO.

BERNINA Knoopsgaten

In de knoopsgaten bibliotheek zie je allerlei verschillende knoopsgaten staan. Weet je niet waar welk knoopsgat geschikt voor is dan druk je het vraagteken in aan de rechterkant en druk je op het knoopsgat. Nu zie je de informatie over het knoopsgat.

Voor het knoopsgat in mijn manchet is nummer 51 geschikt. Deze ga ik selecteren. Voor mijn knoopsgaten met de BERNINA 790 PRO geeft de machine aan dat knoopsgatvoet 3A daarvoor geschikt is. Mocht je werken met een stof die lastig transporteert, kun je de transporthulp voor knoopsgaten gebruiken. Voor deze stof heb ik het nu niet nodig, maar ik gebruik het regelmatig. 

Knoopsgat instellen

Ik wil een automatisch knoopsgat maken. Om dit te doen, moet ik eerst de grootte van de knoop instellen. Dit doe ik onder de informatieknop. Meet de knoop op die je gebruikt. Dit meet ik op de machine op. Het fijne is dat de machine zelf de juiste lengte en breedte berekent. Je houdt je knoop voor het scherm en draait het op de juiste maat. Deze voet is geschikt voor knopen van 4-31mm, afhankelijk van het soort knoopsgat. 

Mijn knoopsgat heb ik ingesteld op de BERNINA 790 PRO. Nu kan ik hem gaan naaien op mijn manchet.

BERNINA Precisielaser

Hier komt de precisielaser weer. Om precies bij het begin van mijn aangegeven knoopsgat te beginnen, zet ik mijn precisielaser weer aan. Deze laser geeft het exacte punt aan waar de naald de stof raakt. Hoe fijn is dit!

Nu kan ik het knoopsgat gaan naaien. Het knoopsgat wordt automatisch gestikt. Let op: het knoopsgat wordt naar je toe gestikt. De machine maakt eerst de aanhechtingssteken en stikt daarna het eerste cordon. Dan stikt ze rechte steken achteruit en maakt de eerste trens. Dan is het tijd voor de tweede cordon. Is deze klaar dan volgt de tweede trens en wordt het knoopsgat automatisch afgehecht. Hoe fijn is dit! Mijn eerste knoopsgat is nu klaar nog 2 te gaan. Appeltje eitje.

Zijn ze niet mooi geworden?

Het enige wat ik nog hoef te doen, is mijn knoopsgaten te openen. Dit doe ik met het knoopsgatbeitel met houten blokje van BERNINA 

Hierbij nog een link naar een blogbericht van mij met extra tips over het maken van knoopsgaten. Hierin zie je ook hoe ik knoopsgaten maak met vuldraad of andere oplossingen voor een mooi knoopsgat.

Voor nu Let’s sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie? Of het volgen van couture lessen? Like dan mijn Facebook of Instagram pagina!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Amann Mettler Seralon garen, knoopsgatbeitel, transporthulp voor knoopsgaten naaien
Benodigde producten:
Knoopsgat-sledevoet #3A
Knoopsgat-sledevoet #3A
BERNINA 790 PRO
BERNINA 790 PRO

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam