Creatieve berichten over borduren

Tekst borduren met de BERNINA 790 PRO

In mijn vorige blogbericht heb ik alle nieuwe features besproken van de BERNINA 790 PRO.
Vandaag ga ik aan de slag met een aantal nieuwe features. Ik heb er al helemaal zin in. Voor mijn nieuwe collectie heb ik nog een T-shirt nodig voor op een rokje. Natuurlijk wil ik geen gewoon shirtje, dus had ik bedacht om tekst te borduren met de BERNINA 790 PRO. Nu kan ik een aantal nieuwe features uitproberen.

QWERTY toetsenbord

Op mijn shirt wil ik graag de fashion Quote van Coco Chanel “I don’t do Fashion I am Fashion”.
Ik heb mijn shirt nog niet in elkaar zitten, dus kan makkelijk mijn voorpand in het borduurraam inspannen. Ik heb gekozen om mijn stof te verstevigen met Solufix boven en onder. Als borduurraam heb ik gekozen voor het Medium klem-borduurrraam. Het QWERTY alfabet is erg handig om tekst te borduren met de BERNINA 790 PRO. Dit ben ik zo gewend door mijn smartphone, zodat ik nu blindelings de letters kan vinden.

MEERDERE REGELS BORDUREN

Als je een tekst gaat maken van meerdere regels kan je die nu in 1 keer instellen op de BERNINA 790 PRO. Dit kan tot wel 10 regels. In mijn geval nu erg handig. Je typt je eerste regel tekst in en je gebruikt gewoon de enter toets en je gaat automatisch naar de volgende regel. Dit doe je totdat je je volledige tekst hebt zoals jij het wilt en bevestigt het met het groene vinkje.

TEKST UITLIJNEN

Standaard wordt altijd de tekst links uitgelijnd. Dit kan ik makkelijk aanpassen onder de informatie knop. Je kiest dan het icoontje tekst rond zetten. Met meerdere regels tekst kan je je tekst niet rondzetten enkel bij een enkele regel tekst. Dit icoontje heeft op de BERNINA 790 PRO in dit geval een andere functie. Ik kan nu kiezen welke uitlijning van de tekst ik wil. Je kan kiezen voor links, midden en rechts uitlijnen. Ook kan ik nu de afstand tussen de letters makkelijk aanpassen, maar ook de hoogte tussen de regels. Je kan hier super makkelijk mee spelen. Ik kies nu voor een uitlijning in het midden en pas de hoogte en de afstand iets aan. Nu is mijn tekst klaar om te borduren.

BERNINA 790 PRO Precisielaser

Het enige wat ik nog moet doen is mijn tekst te plaatsen op de juiste plaats. Op mijn stof heb ik met verdwijnstift een streep gezet waar mijn tekst moet komen. Ik zet de precisielaser aan. Deze laser geeft het exacte punt aan waar de naald de stof raakt. Super makkelijk om dus te zien waar hij begint met borduren. Ik kies voor de functie precisieplaatsing. Met deze functie kan je makkelijk motieven op de stof plaatsen. Je geeft aan welke punten je in het motief kiest en plaatst deze waar jij wilt. Zo hoef je bij wijze van spreken je stof niet recht in te spannen, het komt altijd goed. In mijn geval kies ik de 2 punten links en recht aan de onderzijde en plaats deze op mijn getekende lijn. Ik kan met de laser precies zien of ik goed zit. Hoe handig. Nu kan ik gaan borduren.

BERNINA Stitchout-app

De machine is beginnen met borduren. Wat nu zo handig is is de nieuwe BERNINA Stitchout-app. Ik kan nu het borduurproces volgen op mijn smartphone. De BERNINA 790 PRO maakt via wifi verbinding met de app en laat het proces zien op mijn telefoon. De app geeft een melding wanneer ik bijvoorbeeld mijn garen moet verwisselen of wanneer er draadbreuk is. Ook wanneer het borduurmotief klaar is. Zo hoef ik niet de hele tijd dicht bij mijn machine te wachten.

Mijn tekst is nu klaar en ik ben super blij met het resultaat. De volgende stap is om mijn shirt in elkaar zetten. Dit doe ik met mijn BERNINA overlocker. Ik heb van verschillende soorten bloemen gesneden van verschillende stoffen. Dit kan op verschillende manieren, maar denk bijvoorbeeld aan CutWork van BERNINA. De bloemen ga ik nu nog snel vastzetten op mijn shirt. Ook hier gebruik ik de BERNINA precisielaser voor en kan ik super makkelijk de plaats bepalen. Er zitten genoeg bloemen op, mijn shirt is klaar en ik ben er helemaal blij mee! Weer een item klaar van mijn nieuwe collectie. 

Voor nu Let’s sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie? Of het volgen van couture lessen? Like dan mijn Facebook of Instagram pagina!

Groetjes,

Bjorn

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Mettler PolySheen borduurgaren, solufix, stof
Benodigde producten:
Borduurvoet #26L
Borduurvoet #26L
Stiksteekplaat
Stiksteekplaat
Borduurmodule L (SDT)
Borduurmodule L (SDT)

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam