Creatieve berichten over naaien

Handwerkbeurs in Ahoy, Rotterdam

Zooo, daar ben ik weer eens met een klein verhaaltje over mijn belevenissen op de Handwerkbeurs. Ik heb tussen alle drukte door toch nog tijd vrij kunnen maken om er een bezoekje te brengen en ik heb er geen spijt van gekregen. Vorig jaar ben ik voor het eerst geweest en het was toen al ontzettend leuk. Het valt me ook op dat er steeds meer jonge mensen zich met handwerken gaan bezig houden. Een goed teken, want het zou jammer zijn als deze vrijetijdsbesteding langzaam in de vergetelhoek zou raken. En het is zo ontzettend leuk om te doen!

Zo heb ik bij de workshophoek van Bernina de Cutwork workshop gedaan. Het leek me wel boeiend om te zien hoe je met een naaimachine stof kan snijden. Ik bedoel….in de papierhobby heb je diverse apparaten om dit te doen, maar in de stofhobby had ik dit nog nooit gezien en eigenlijk, als je er goed over nadenkt, is het een logische stap.

Maar goed….de workshop….

Wel grappig op de beurs kwam ik bij de ingang mijn nichtje en schoonzus tegen. Toen ik achter de naaimachine zat van Bernina om mijn eerste Cutwork ervaring te ondergaan en kwamen ze langs en mijn nichtje leek het ook wel leuk om dit te doen. Dus wij samen aan de slag na wat uitleg van Trudy….

Op knopjes drukken en goed op het beeldscherm kijken om te zien wat je moet doen. Eerst de naald (nou ja…naald?!?!? Het is eigenlijk meer een soort mes) op stand 1 draaien en als het patroon er om vraagt doordraaien naar stand 2, enz. Echt supersimpel! Gelukkig waren de stoffen al in het raam gezet, dus daar hoefden we ons niet druk om te maken. tijdens het snijden van de stof heb ik gefascineerd zitten kijken….wat een geweldig iets! Dat het kan zeg! En de machine snijdt moeiteloos door 6 lagen stof heen.

Uiteindelijk was de machine klaar met snijden en daarna was het tijd om de corsage in elkaar te zetten.

Dat kon handmatig, maar natuurlijk ook met behulp van een naaimachine. Wij gingen voor de handwerkvariant, het was tenslotte een handwerkbeurs 😉

Even wat kraaltjes opzoeken en in het midden als mooi hart in de bloembladeren naaien…..

Een speltje achterop naaien…..

EN KLAAR!!!!

Conclusie: Wij vonden de workshop erg leuk om te doen. Zeker met zo’n fleurig resultaat! Dat Cutwork is echt heel leuk om te doen en er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om het toe te passen!

Tot de volgende keer Bernina en bedankt voor deze ervaring!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hoi Annemarlies,
    Leuk dat je met die cutworktool hebt gewerkt, ik heb er zelf ook al wat projecten mee gemaakt, ik kan zeggen dat het wel verslavend werkt.

    groetjes, Gerda

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam