Creatieve berichten over borduren

STAPPENPLAN 2

De voorpanden zijn klaar!

Ik heb me wel wat op mijn hals gehaald, wat een werk, en ik wil het altijd even snel klaar maken, dat valt nu wel even tegen. Maar tot nu toe ben ik zeer tevreden, het is een leuke manier om de machine uit te proberen en later te promoten. Daarom in dit blog vrij veel foto’s  om te laten zien wat ik gedaan heb.

Als eerste kleurtjes borduurgaren bij elkaar gezocht, de kleuren die ook in mijn voering zitten.

Ik daag u uit……. zijwaarts transport met de tweelingnaald,

dat had ik zelfs nog nooit gedaan.

 

Het is niet zo heel moeilijk, door op het rode vakje onderaan te klikken geef je aan welke tweelingnaald je gebruikt, en je kiest een steek, de steekbreedte wordt vanzelf aangepast.

En dan kun je met de tweelingnaald natuurlijk ook nog siersteken maken, dit gaat op dezelfde manier, siersteek kiezen, en de steekbreedte wordt automatisch aangepast.

En dan de siersteken met een verbindingssteek aan elkaar schuiven (pag. 82 van de handleiding)

Ik heb steek 751 twee keer gekozen in de combimodus, de tweede keer gespiegeld. Dan op de multifunctionele knop( brilletje) gedrukt en de steken aan elkaar geschoven zodat ze aansluiten dit staat ook op pag. 82 uitgelegd. Met deze steken wil ik gaan naaien, maar dan in verschillende richtingen.

 

Dan met de afstandslineaal steken genaaid en daartussen weer een ander motief een steek met zijwaartstransport.

 

 

En dan de balans knop!

 

En dan is het de truc de tweede en volgende rij evenwijdig aan de eerste te laten lopen. Wat ik deed, hand aan de knop niet kijken, maar alleen het voetje volgen.

En dan is er ook nog de mogelijkheid om je steken te spiegelen, eerst een rand genaaid, daarna de tweede rand er precies tegen aan, maar dan gespiegeld.

Nu nog het achterpand en de mouwen, de mouwen gaan iets sneller, daar naai ik keperband op en daar over heen een siersteek waarbij ik gebruik maak van de balans knop.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Marjan,
  Ik kan op de 830 met alle garens borduren zonder probleem, madeira classic gaat perfect, wat gebruik je als ondergaren? Als ik met dikker garen borduur, gebruik ik een topstitchnaald, hiervan is het oog wat groter, heeft de draad iets meer ruimte.
  Borduur ik metallicgarens, gebruik ik ook een topstitchnaald, maar maak ik ook gebruik van het garensmeersetje, accessoire van de maand december, zie mijn blogbericht daarover.
  Staat de spanning van je spoel wel goed, de stipjes boven elkaar, dit kun je anders met de multitoul aanpassen.

  Ik hoop dat dit iets duidelijk maakt voor je, lukt het niet, hoor ik het graag, misschien kan ik je verder helpen.

  Succes, Gerda

 • marjan BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  hallo gerda ziet er erg toppie uit. Zou graag eens willen weten hoe het borduur garen van madera classic borduurt op jou naaimachine de 830.Telkens kan ik bij het borduren hooguit 25 tot 50 steken borduren en dan is er weer draadbreuk. Zou dat aan het merk garen liggen of is er iets niet goed met de machine.Heb de nieuwe firmware erop staan
  groetjes

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam