Creatieve berichten over borduren

BlaBlaBla: Blackberryhoesje.

Onlangs heb ik afscheid genomen van mijn oude opgepimpte telefoontje.

Omdat ik nu een baan bij heb gekregen als hoofdredactrice van HZG en nog meer op pad ben, leek het me wel handig om een telefoon te hebben met internet zodat ik ook een beetje de mail in de gaten kan houden. Maar ja er was nu geen ruimte meer om leuke steentjes te gaan plakken. Dus aan de slag gegaan met een hoesje.

Neem eerst de maat van de telefoon en vergeet hierbij ook niet de helft van de dikte. Ik neem mijn hoesje iets langer dan nodig, omdat ik aan de achterkant 2 knoopsgaatjes wil maken, zodat ik hem eventueel ook aan een smalle broekriem kan hangen. Als eerste maak ik een omlijning van een stiksteek. Deze kopieer ik in een andere kleur zodat een applicatie motief ontstaat.

Selecteer dan de blanket steek en trek een lijn aan de bovenkant van de rechthoek.

Deze lijn komt dan halverwege de stiklijn te staan. U selecteert hem dan en sleep hem dan naar beneden precies op de stiklijn.

Deze lijn maken we om uitrekken van de bovenkant te voorkomen.

We gaan nu twee knoopgaten wegzetten. Ga naar Arrange en kies: Add bottonholes.

 

Selecteer dan beide knoopsgaten en klik op de rechtermuisknop. U kunt nu het soortknoopsgat kiezen en de lengte ervan. In dit geval heb ik er 15 mm van gemaakt.

Klik op OK. Zet de knoopgaten definitief op de juiste plaats door ze beide of stuk voor stuk te selecteren (Nauwkeurig verzetten kan ook via de pijltjestoetsen natuurlijk).

We gaan nu tekst op het hoesje zetten. Ik wil eigenlijk steeds dezelfde tekst, maar andere lettertypes gebruiken.

Selecteer Lettering, type uw tekst en eindig met Enter. De tekst staat nu in uw hoesje.

Nu is het een kwestie van spelen met de lettertypes, grootte en basislijnen. Selecteer hiervoor de tekst en klik op de rechtermuisknop.

U kunt  nu volop gaan spelen.

Ik heb hier gekozen voor verschillende kleuren, maar u kunt natuurlijk ook voor één kleur kiezen. U heeft hier dus de achterkant van het hoesje gemaakt. De voorkant doet u precies hetzelfde, alleen laat u hier de knoopsgaten weg. En maak een laatste gang om straks de 2 helften aan elkaar te krijgen. Hier heb ik ook weer voor de Blanket steek gekozen. Natuurlijk kunt u de lettertypes e.d. weer veranderen of een leuke voorstelling erop maken.

Werkbeschrijving:

Benodigdheden:

Stof of leer voor het hoesje

Stik en Trek

Tijdelijke plakspray

Borduurgaren

Schilderstape

Werkwijze:

Span Stik en Trek in de ring in en borduur de 1ste gang. Haal de ring van de machine en spuit de Stik en Trek in met tijdelijke plakspray. Leg de stof of leer erop en borduur de 2de gang. Borduur het motief verder uit. Haal het geheel uit de ring en borduur op dezelfde manier de voorkant van het hoesje uit.

Na het uitborduren in de ring laten zitten. Leg aan de achterkant de achterkant van het hoesjes precies op de omlijning en zet het met schildertape vast. Vergeet niet op het spoel nu ook een gekleurd garen te zetten! Klik de ring weer aan de machine en borduur de laatste gang uit. De 2 helften zitten nu aan elkaar. Haal het geheel uit de ring en knip vlak langs de stiklijn het overtollige leer weg.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam