Creatieve berichten over quilten

de doorslagvoet

De doorslagvoet, Gerda heeft er van de week ook al een bericht over geschreven, maar vanuit mijn “quilters-blok” wil ik er toch ook nog een blogje aan wijden. 

Aan de technische omschrijving van Gerda voeg ik niets toe,  mocht u haar blogje nog niet hebben gelezen, nog snel even doen dan. 

Voetje nummer 7 is beslist één van de minst voor de hand liggende naaivoeten om bij het doorstikken en borduren van een quilt te gebruiken. Dat is jammer want deze voet heeft veel creatieve gebruiksmogelijkheden.

In het verleden heb ik al eens een tas versierd met deze voet ( allang versleten inmiddels en nee – ik heb er ook geen foto meer van ) maar ik heb ook een aantal hele kleine quiltjes ermee gemaakt ( afm. ca. 10 x 15cm ).

Ecru katoen, gesandwiched met een dunne tussenvulling en een normaal achterkantje, met de doorslagvoet gestikt met een vrij brede kordon ( breedte 4, lengte 0,55 ) in drie kleuren. De lichtste stiklijnen zijn  gemaakt met zowel op de spoel als bovenop een glanskatoen in ecru en met de standaard spanning. De wat donkerdere lijnen zijn gestikt met hetzelfde ecru katoen bovenop en een donkergrijze op de spoel, waarbij ik de bovenspanning enigszins heb verhoogd. Ik wou namelijk als effect hebben dat de donkere onderdraad een soort schaduw zou geven. Voor mij ontstond er zo een soort van smeltend ijslandschap. 

Tot slot heb ik met de BSR-voet nog wat schaduwlijnen gestikt. 

Maar: dat is niet het enige:

U ziet hier een quilt in wording: min of meer traditionele quiltblokken met daarbij een sjerp met geborduurde frisee …………….

Hier heb ik viscose machineborduurgaren in verschillende kleuren gebruikt, zowel bovenop als in de spoel hetzelfde garen en dezelfde kleur.

Meer laat ik nu nog niet zien, misschien later nog eens of wie weet eens op één van de vele tentoonstellingen het er der in den lande.

Tot mijn volgende blogje. Hartelijke groet.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam