Creatieve berichten over quilten

Fashion, Embroidery & Stitch / Sewing for Pleasure

Een van de (vele) leuke dingen die werken voor WonderFil met zich mee brengt is dat je naar heel veel shows gaat. Het is dan weliswaar hard werken maar met een beetje geluk heb je toch nog tijd om even rond te kijken.

Vorige week (19-22 maart) mocht ik naar Birmingham voor een van de ICHF shows. Het is een combinatie van 3 shows: Fashion, Embroidery & Stitch, Sewing for Pleasure en Hobby Crafts. Voor iedereen is er wat bij en met 1 kaartje kun je ze alle drie bezoeken.

Een impressie van wat er zoal te zien is:
Wij waren er natuurlijk…

WonderFil
Gillian Travis was er ook en omdat ze niet stil kan zitten, neemt ze haar BERNINA ook altijd mee. Gillian gebruikt veel WonderFil garens in haar werk zoals Spagetti, Accent en sinds kort ook Silco.

Gillian Travis 1

Gillian Travis 2

Ook de kostuums uit de populaire televisie serie Mr Selfridge waren hier te bewonderen.

Mr Selfridge

Jenny Rayment was er met haar fantastische vouwsels.

Jenny Rayment

Op veel quiltshows in Engeland vind je ook een expositie van Contemporary Quilt. Contemporary Quilt is subgroep van het Engelse Quiltersgilde. Ieder jaar maken leden van de groep Journal Quilts, 1 per maand, naar vooraf afgesproken onderwerp/afmeting/enz. Ook hier hangen weer juweeltjes tussen.

Contemporary Quilt

Running with Scissors: we hebben allemaal geleerd dat we dat vooral niet moeten doen maar als je de kunstwerken ziet die deze twee dames (Jennie Callomon en Delia Cecil) produceren, ga ik me afvragen of ik misschien ook even een rondje met mijn schaar moet rennen. Ik heb nog veel meer mooie plaatjes van het werk van deze dames maar dat komt een volgende keer.

Running with Scissors

Lea Lu: dit vond ik ook een hele mooie stand met prachtige dingen. Geen explosie van kleur zoals bij ons maar toch word je ook hier weer blij van.

Lea Lu

Worn and Washed Fabrics: nog zo’n heerlijke stand en als je er de hele dag tegenover staat zoals wij, word je vanzelf verliefd op de mooie pakketjes. Ik ben dus ook voor de bijl gegaan en heb een pakketje gekocht om een sjaal mee te maken. Die komt hier binnenkort ook nog wel langs.

Worn en Washed Fabrics

Sew La Di Da Vintage: op zoek naar vintage patronen? Caroline Smith ontwerpt ze zelf, ook voor meisjes vanaf ongeveer 4 jaar.

Sew La Di Da Vintage

Heel veel stoffen zoals hier bij Doughty’s.

Doughty's

En natuurlijk…BERNINA!

Bernina

Nou is het niet voor iedereen haalbaar om naar Engeland te gaan voor een show. Gelukkig hebben we in Nederland ook shows, zoals de Patchwork en Quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk van 10 tm 12 April. Wij zijn er bij, jullie toch ook?

Herma de Ruiter

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam