Creatieve berichten over borduren

Weer naar school….. of toch eigen tas pimpen

U kent dat wel… de zomervakantie voorbij, dan moeten er voor de kinderen ook weer nieuwe tassen worden gekocht, of  kan die gepimpt worden.

Al weer een tijd geleden was ik bij de Action en kwam ik deze buttons tegen, die je zelf kunt versieren, er zaten stikkers bij, maar ik had bedacht dat ze prima geschikt waren voor kleine borduurtjes.

En dan verdwijnen ze in de kast totdat…….

En nu was het zover, ik kwam ze weer tegen en dan direkt maar maken. Doorsnede van de cirkels opgemeten, in de software gezet, tekst toegevoegd, en een klein borduurtje, en dan zo plaatsen zodat ze allemaal in een ring kunnen.

Ik wilde wel verschillende stofjes gebruiken, dus button voor button geborduurt, en omdat het kleine borduurtjes waren, heb ik ook restjes Neschen gebruikt, en over elkaar geplakt totdat ik genoeg had voor de hele ring.

Nadat ik ze alle vijf had uitgeknipt, heb ik ze rondom geregen.

Op deze manier kan ik ze makkelijker op de button lijmen. Ik heb ze gelijmd met chemage, een soort servettenlijm. Ik heb de voorkant, de zijkant en 1cm van de achterkant ingesmeerd met lijm, nu het borduurtje erom, rijgdraad strak aan trekken, knoopje erin, plooitjes wegduwen tot de stof helemaal glad zit, laten drogen en dan de achterkant bijknippen.

 

En zo zijn ze weer klaar, je kunt ze natuurlijk overal voor gebruiken, allerlei teksten, ik heb nog een kadootje voor een jarige Sara nodig, ik denk dat ik nog maar een setje haal, of een paar setjes, ze zijn natuurlijk prima geschikt voor kadootjes.

Maar mijn setje is klaar, ik kan mijn tas pimpen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam