Creatieve berichten over borduren

Nieuwe aktie…..!

Zover ik weet niet bij BERNINA, maar wel bij de AH. Keukenmini’s sparen. Mijn kinderen zijn daar te groot voor, dus daar hoef ik ze niet voor te sparen. Maar ze zien er wel erg leuk uit! Terwijl ik mijn boodschappen doe, draaien mijn gedachten op volle toeren, ………. En ik heb het bedacht, ik wil een tas maken met deze mini’s, en dan zichtbaar, dus met vakjes, en tranparant tafelzeil.
Dat heb ik nog wel in de kast liggen, stofjes ook nog wel. En dan nog even bedenken welk patroon ik wil gebruiken om deze mini’s goed tot zijn recht te laten komen.

Een mooi stofje gevonden, een gordijnstaal.

En dan de keukenmini’s

Ik heb het pand toch maar doorgestikt, anders valt alles naar beneden, en zo is het een beetje verdeeld.

Het doorstikken met dit tafelzeil valt niet mee, ik heb hiervoor de rolvoet gebruikt, met wieltje transporteert het perfect.

In de voering maak ik een zak met een rits, en een lusje waar ik mijn sleutels aan kan hangen.
In het tussenstuk van de tasdelen maak ik nog zakken, aan een kant van schoolbordenstof.

Voor de handvaten heb ik pipingband gebruikt van clover, dit had ik ook nog liggen, ik had eigenlijk tuinslang gewild, dat heb ik wel vaker gebruikt, maar dat had ik niet meer liggen. Ik gebruik het band alleen maar om mooie handvaten te krijgen. Als je het voor piping gebruikt, kun je de stof er omheen strijken, er zit een soort lijmlaagje op. Ik doe de piping niet helemaal tot het einde, anders kan ik de handvaten niet meer op de tas stikken.

Dan stik ik het band dicht met de ritsvoet.

En dan kunnen ze op de tasdelen gestikt, dit doe ik voordat ik de tas in elkaar zet, want nu kan ik er beter bij.

Voor het in elkaar stikken van de tas, wil ik de naden aan de buitenkant, dat werkt lekker makkelijk, en daar wil ik dan een bies om heen stikken van dezelfde stof.
Voordat ik de tas in elkaar stik werk ik alle delen samen af . Dus de voorkant samen met de voering, en het tussendeel ook samen met de voering, evenals het achterpand.
Dan stik ik de tas in elkaar met de naden aan de buitenkant.

Voordat ik de tas in elkaar heb gestikt, heb ik eerst geprobeert of de stof door het  het bandapparaat wil, dan kan ik de tas heel makkelijk in elkaar zetten met de voering en al in een keer, en heb ik aan de buitenkant een mooie rand.

En het past er door! Ik heb wel veel naadjes, omdat ik niet zoveel stof meer over heb van de staal, omdat ik voor de voering dezelfde stof heb gebruikt. En beginnen maar.

En het werkt, loopt zelfs over het tafelzeil, ik moet wel iets helpen met het doorvoeren van het zeil…… Totdat ik bij een naadje kom van het band……., oeps en dat is te dik, dit wil er niet door, dat had ik vergeten uit te proberen. Dus maar weer loshalen!  Maar ik wil het wel op deze manier, ik realiseer me ook wel dat het niet heel makkelijk is, tafelzeil stikken, en dan ook nog een zak van schoolbordenstof, dat is ook erg stug.  Ik ga nu het band er maar aanstikken, dubbelvouwen en doorstikken, en dat lukt wel.

En dan is de tas klaar!

De binnenkant met het lusje voor de sleutels, en een zak met een rits.

Op de achterkant heb ik Loraliepatronen geborduurt, maar dan alleen de contour, en de mondjes. Hierdoor moest ik wel meer draadjes knippen, van de sprongsteken, die anders onder de volgende kleur zouden komen.

En dan de voorkant,

Toch wel leuk met die boodschappen. En dan de zijkant van de tas, kun je direkt je boodschappenlijstje opschrijven.

Wat bovenaan mijn lijstje staat, daar ben ik al heel lang naar op zoek maar kan het nergens vinden.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • gerda groenevelt

  Hoi Yvi,
  De boventransportvoet gebruik ik hier eigenlijk ook altijd voor, maar het helpen van de stof was met het bandapparaat! met de rolvoet ben je iets wendbaarder, dat was voor deze tas makkelijker.

 • Ivy

  Heel originele tas !!
  Een tip voor als je nog eens met tafelzeil werkt : met een boventransportvoet glijdt het heel gemakkelijk en gelijkmatig door, dan moet je niet meer “helpen”.

 • Roos

  Een hele aparte tas Gerda, en wat je zoekt dat heb ik nog wel voor je.

  groetjes

 • Janneke

  Geweldig, die mini’s! En wat roepen de kinderen nu die bij de ingang staan te verzamelen??

 • rian

  geweldig leuk idee, al denk ik dat mijn dochter van 11 het zielig vindt voor ons neefje en nichtje…… zij spaart ze voor hen. Ik kom de tas zaterdag even bewonderen! Leuk

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam