Creatieve berichten over borduren

Moederdagtip: Prachtige nieuwe borduurpatronen, ook om op hout te borduren

Bernina heeft prachtige nieuwe borduurpatronen!

A-New-Leaf-Cover-300px   Bohemian-Rhapsody-Cover-300px   Gramercy-Cover-300px
Het is een combinatie van borduren en designworks. Ik vind ze prachtig! Nu had ik vorige week voor een vriendin een kadootje gemaakt, waarbij ik op hout had geborduurt, en terwijl ik daarmee bezig was bedacht ik dat dit ook wel heel mooi zou zijn met de nieuwe borduurparonen.

Deze patronen zijn te koop bij uw dealer, er zijn dealers die ze ook op de webshop hebben staan.

En misschien een leuk idee voor moederdag, een mooie cd met borduurpatronen, of je koopt het voor jezelf en maakt een mooi kadootje voor je moeder.
Ik ben naar de Xenos geweest om wat houten doosjes te scooren. En in Barneveld in een winkel voor modelbouw balsahout gekocht. Dit is heel zacht hout, dit wordt gebruikt in de modelbouw, maar je kunt er ook prima op borduren. De plankjes zijn 10cm breed en 1 meter lang, en 1,5 mm dik. 10cm is natuurlijk wel erg smal, maar je kunt het met houtlijm heel makkelijk tegen elkaar lijmen. Dit balsahout is ook via internet wel te koop, googlen op balsahout, en je vind het.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Een spanen doosje en een theedoos is altijd leuk, maar zie ik daar zo’n prachtig klein ladenkastje staan met 50% korting, die kon ik ook niet laten staan. Ik begin met het spanendoosje.

Exif_JPEG_PICTURE

De patronen van het spanendoosje en de theedoos komen van de  kaart “Bernina Gramercy DesignWorks”. Patroontjes om te borduren, voor paintwork, en voor crystalworks.

Ik begin met paintwork.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Het dekseltje van het spanendoosje, het tekent wel heel mooi op het balsahout. Dit patroon is een combi van paint en borduren. Ik probeer het borduren eerst zonder avalon, maar dit gaat niet goed, het stiksel verdwijnt in de houtnerf. Dus even terug, avalon erover en verder borduren.

Exif_JPEG_PICTURE

 

De theedoos gaat op dezelfde manier, ik heb hier alleen nog een tekst toegevoegd. Ook een combi van paint en borduren. Om het dekseltje van het spanendoosje heb ik nog een satijnlintje geplakt. Het zijn twee mooie doosjes geworden. Ook makkelijk om even een persoonlijk kadootje te maken.

Exif_JPEG_PICTURE

De crystals heb ik er los op geplakt, omdat het maar een paar steentjes zijn heb ik geen malletje gemaakt met crystalwork.

Dan nog het ladenkastje, ben gelijk doorgegaan, erg leuk om te doen, en het gaat best snel. Voor het ladenkastje gebruik ik patroontjes van de kaart “A New Leaf” .

Ik gebruik het medallion patroon, kan in het midden het touwtje om de lade open te trekken. Nu twijfel ik nog even wat ik verder zal doen, eigenlijk is het ook leuk om de siersteken van de machine te gebruiken op hout, dit heb ik ook nog nooit gedaan. Ik besluit in dezelfde stijl te blijven, en ook bovenop komt nog een patroon van de kaart “A New Leaf”. Met siersteken op hout wordt nog een volgend project.
Het borduren op het ladenkastje gaat opdezelfde manier als de theedoos en het spanendoosje. Ik lijm het balsahout met houtlijm op elkaar. Voordat ik het lijm spoel ik de delen wel even onder de kraan af, om zo alle avalon te verwijderen. Even laten drogen, en dan lijmen. Waar een quiltlineaal al niet makkelijk voor is, deze leg ik op het balsahout, en zo klem ik het plankje in zijn geheel vast.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Bij de laatjes heb ik toch de touwtjes weg gelaten, en heb er voor gekozen om er een houten kraal op te lijmen.

Exif_JPEG_PICTURE

 

En dan is ook het ladenkastje klaar.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan nog de kaart Bohemian Rhapsody, ook deze heeft geweldige patronen! Het voorbeeld volgt in een volgend bericht, hiervoor heb ik iets meer tijd nodig, de stof heb ik al wel in huis, er staan prachtige applicatiepatronen op. Dat is natuurlijk wel helemaal mijn ding. Dit is de stof die ik ga gebruiken.

Exif_JPEG_PICTURE

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ggroenevelt

  Hallo Roos en Rian,
  Je lijmt inderdaad eerst de stroken balsahout aan elkaar, laten drogen en dan aan de slag.
  Rian, dit kan zeker ook uit de vrije hand, het kan gewoon met een gewone naaimachinenaald, zelfs een die je voor het naaien niet meer gebruikt omdat deze bot is. Ook wel Avalon gebruiken, anders verdwijnen de steken in de houtnerf.
  Ben benieuwd.

 • Rian

  kan dit ook gewoon uit de hand met de naaimachine? En welke naald gebruik je dan?

 • Roos

  Gerda dat zijn inderdaad leuke kadootjes om te maken of te geven.
  Maar lijm je eerst de stroken balsahout aan elkaar en dan borduren?
  groetjes

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam