Creatieve berichten over naaien

Weer een klein stukje klaar van de Nachtwacht

In Oktober had ik een bericht geschreven over de 7 serie waar een aktie mee was. Deze aktie liep tot 15 december. Bij aanschaf van een 710 kon je de BSR voet kopen voor 250,–. In dat bericht schreef ik dat ik een panel had gekocht van de Nachtwacht, en deze wilde ik helemaal door gaan stikken met de BSR. En dat is dan zo’n project wat je snel aan de kant legt. Ik had, me voorgenomen om het klaar te hebben met de handwerkbeurs in Zwolle, straks in februari 2015. Dat streven heb ik nog steeds. Maar ik had verder niks meer gedaan. Totdat ik afgelopen vrijdag een basis workshop meanderen in de winkel gaf. toen begon het in het weekend toch te kriebelen, en heb ik de Nachtwacht te voorschijn gehaald.

Ook had ik een tijdje geleden een blogbericht van Susanne Menne gelezen, over meanderen met metallic garen, zij verlaagde de bovenspanning naar 0,5. Ik zet mijn spanning altijd wel een stuk lager, maar zo laag had ik het nog nooit gezet.
Dit kon ik dan ook direkt uitproberen, want ik had ook metallic garens klaar staan om te gebruiken. Ik had een rekje klaar gezet met kleuren die ik dacht te gaan gebruiken, en ben ik nog maar net bezig, vind ik het al weer niet genoeg, en heb ik nog meer kleurtjes nodig.

Exif_JPEG_PICTURE

En dan nadat ik het hondje had gedaan begin ik met de grote man op de voorgrond.

Wat ik gedaan heb met het garen voor zijn haren en snor, ik wilde een beetje bruinachtig zwart, geen gemeleerd garen, is het verloop voor haar niet mooi. Ik heb twee draden door het oog van de naald geregen, een bruin en een zwart.
langs de rode sherp, komt een goud randje, dit doe ik met metallicgaren. En ik ga proberen wat ik bij Susanne had gelezen. De spanning  naar 0,5. Met mijn machine is het te laag, ik zet de bovenspanning op 1. Geweldig, en wat is het BSRen dan leuk!

Exif_JPEG_PICTURE

Het gouden randje heb ik gemaakt door allemaal kleine 8jes te stikken, om een beetje het kanteffect te krijgen. Voor de kraag gebruikte ik een decoratieve steek die ik steeds een beetje over elkaar stikte, dit deed ik dan met voetje 23.

nachtwacht

Ook de kanten strik op de schoenen heb ik op deze manier gemaakt.

Exif_JPEG_PICTURE

Dan is er een man klaar! Vast met het hoofd begonnen van nummer twee. Deze heeft een veer op zijn hoed, en nu bedacht ik om dit met Madeira Lana te gaan meanderen, dit is garen wat een wollig effect geeft als je het opborstelt. Ik gebruik het bijna nooit, maar voor de veer vind ik het wel mooi. Ik besluit ook zijn snor en haren hiermee te doen, ik had gelukkig de goede kleuren. De bovenspanning verlaag ik naar 2 met dit garen, de steeklengte zet ik op 2,5.

Exif_JPEG_PICTURE

Op de hoed van deze man komen in de rand nog wat stras steentjes, deze doe ik pas op het laatst.

Tot zover de Nachtwacht, nu eerst nog andere projecten afmaken. Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen, en ik ga ervan uit dat hij in februari in Zwolle op de handwerkbeurs te bewonderen is.

Exif_JPEG_PICTURE

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam