Creatieve berichten over quilten

Verder met quilten aan de Fire Island Hosta Queen RAINBOW quilt

Ondanks het warme weer van de laatste tijd ben ik nog steeds druk bezig met het quilten van de Fire Island Hosta Queen Rainbow quilt, nav. een patroon van Judy Niemeyer. De Rainbow versie is mijn eigen idee, en geeft me de mogelijkheid om met felle kleuren en een zwarte achtergrond te werken. Tot nu toe gaat alles voorspoedig: ik quilt op mijn BERNINA 770QE met de BSR, gebruik WONDERFIL garen en een Topstitch machinenaald. Ik quilt van het midden naar de kanten toe.

SAM_1417

In de grote rondingen met de spikes heb ik weer vlammetjes gequilt: kleur op kleur en zwart op zwart.

SAM_1416

Op de achterkant van de quilt is dit goed te zien (hoewel het op de voorkant ook prima uitkomt). Hier zie hoeveel er al gequilt is, en wat ik nog moet doen.

SAM_1425
Daarna waren de grote gekleurde vlakken aan de beurt. Hierin heb ik weer krullen gequilt. De ronding die je ziet is de enige lijn die ik teken als een soort nerf. Dat doe ik met wateruitwasbare stift, die ik na het quilten direct weghaal. Verder gaat alles weer freehand.

SAM_1428
Ook onder die ronding van de vorige foto quilt ik krullen, de andere kant op: zo worden de grote gekleurde vlakken weer volledig opgevuld.

SAM_1444En dan zijn de spikes aan de onderkant van deze vlakken aan de beurt: die quilt ik ook weer met vlammetjes. Doordat ik quiltmotieven herhaal op de quilt, brengt het toch rust.

SAM_1817En dan ben ik toe aan de laatste delen om te quilten: de grote zwarte randen. Dit zijn flinke vlakken, die ik van cirkels ga voorzien. En dat vergt best veel tijd.

Op de foto hierboven zie je hoe ik al een deel met cirkels gequilt heb…

SAM_1814en hierboven zie je de achterkant.

Nog een ‘klein’ stuk te gaan en dan is het quilten klaar… maar dat is voor de volgende keer.

Ben je geïnteresseerd in het maken van deze kleurrijke quilt? Kijk dan op mijn website voor de voorverkoop van de kit . Vanaf januari 2017 ga ik er cursussen in geven (6 lessen, 1x per maand). Laat me maar weten of je daar aan deel wilt nemen: mail me via sylvia@sylviasartquilts.nl.

 

Quiltgroeten
Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio
www.sylviasartquilts.nl

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Sylvia Kaptein

  Overigens, Els, in dit geval heb ik wel de kleuren van de garens uitgezocht die het dichts bij de kleuren van de stoffen kwamen te liggen, omdat ik vooral het patchwork uit wilde laten komen.
  Soms echter gebruik ik een afstekende kleur bovengaren, als ik een apart effect op stoffen wil geven…

 • Sylvia Kaptein

  Hallo Els, Voor de bovenkant van de quilt gebruik ik Tutti van WonderFil, voor het ondergaren bijna altijd DecoBob van WonderFil: beide garens gebruik ik voor veel projecten. Tutti omdat het gemêleerd machine quiltgaren is, 100% katoen, en DecoBob: vanwege de dikte (80wt) – lekker dun en past bij bijna alle bovengarens!

  Groetjes
  Sylvia

 • elvo

  Hallo Silvia,
  Wat een mooie kleurige quilt.
  Gebruik je de zelfde kleur garen voor de acterkant als voor de voorkant?

  groetjes
  Els

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam