Creatieve berichten over quilten

Blokken breien voor je quilt…

Soms denk ik dat het leven een stuk makkelijker zou zijn als ik niet zoveel dingen leuk vond. Dan kon ik me gewoon op één ding concentreren en dat heel goed doen. Aan de andere kant zou dat misschien wel een beetje saai worden en zo zit ik niet in elkaar. Ik vind heel veel dingen leuk. Quilten met de naaimachine natuurlijk, dat is uit mijn vorige blogs al wel duidelijk geworden maar ook breien, haken, borduren, weven, enz, enz, enz… Als er dan ook nog regelmatig leuke ideeën voorbij komen op facebook of gewoon tijdens een half uurtje surfen, dan heb je zomaar ineens een hele stapel projecten liggen die in verschillende staat van wording zijn.

Laatst kwam ik weer zo’n leuk brei-idee tegen: de 10-steken deken, nog nooit van gehoord. Het is eigenlijk heel eenvoudig, je zet 10 steken op en begint te breien en als je de beschrijving verder volgt krijg je een lap die zo groot is als jij wilt maar je hebt nooit meer dan 10 steken op je naalden staan. Op het internet kun je van alles vinden over deze techniek (gewoon ‘10 steken deken’ in je zoekmachine typen).

Dat moet ik natuurlijk uitproberen en het is meteen een mooie gelegenheid om iets te maken met onze nieuwste garens uit de Sue Spargo Eleganza collectie. Omdat ik de Eleganza #5 (= perlé 5) gebruik en naaldjes nr 1,5, maak ik er geen grote deken van maar een klein vierkantje dat me doet denken aan een patchwork blok. Dat ga ik combineren met de lapjes uit het Electric Rainbow Fat Eights Pakket van Ricky Tims dat we van Bernina hebben gekregen.

loper1 loper2 loper3
Beetje paperpiecing (met DecoBob) om mooie randjes te maken…

loper4 loper5 loper6 loper7
Alles netjes aan elkaar…

loper8 loper9
Eerst de blokken maar eens doorquilten (meanderen met Tutti)…en daarvoor gebruik ik natuurlijk de BSR.

loper10 loper11 loper12
Zo, die is mooi op weg om een zomerse tafelloper te worden.

Leuk hè, combineren van allerlei verschillende technieken, zouden we vaker moeten doen!

Herma de Ruiter

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam