Creatieve berichten over naaien

Workshops in het BERNINA Creative-Center

Het is alweer even geleden dat mijn laatste blog online is gekomen. Ik heb het in de tussentijd zo druk gehad, dat ik niet de tijd heb gehad om te bloggen. Ondertussen was ik druk met het voorbereiden van twee workshops voor BERNINA en het voorbereiden van de nieuwe Click & Create die later dit jaar gefilmd gaan worden. Daarnaast nog druk bezig geweest met het creëren van creaties voor mijn collectie en klanten.

Afgelopen woensdag was mijn eerste workshop in het BERNINA Creative Center. De workshop Diverse Naaitechnieken. Tijdens deze workshop komen diverse naaitechnieken aan bod. Van ritsen inzetten tot het verwerken van kant en het toepassen van diverse zomen, coupenaden, naden en nog andere technieken. Het leuke was dat ik zelfs de gevorderde naaisters (dames die al jaren naaien, modevakschool of al verschillende naaicursussen en workshops hebben gevolgd) ook nog veel heb kunnen bij brengen. Soms waren het technieken die makkelijker waren om toe te passen, of methoden, toepassingen of technieken die ze niet kenden. Dit maakte mijn dag natuurlijk helemaal goed, want daarvoor doe ik dit. De cursisten gaven aan, dat naast dat het leerzaam voor ze was, ze het ook erg gezellig hebben gevonden.

20170222_133003

20170222_133013

20170222_133023

20170222_133036

20170222_133053

De tweede workshop die ik heb verzorgd afgelopen week was de eerste dag van de tweedaagse workshop “The Perfect Little Black Dress”. Tijdens deze workshop gaan de cursisten samen met mij hun eigen perfecte little black dress ontwerpen en maken. Ze begonnen met het overnemen van het basispatroon van de basisjurk. Daarna hebben ze de patronen uitgeknipt van pitjeskatoen en in elkaar gestikt. Daar moesten ze de aanpassingen op gaan tekenen. Waar het voor de dames lastiger werd om de aanpassingen weer over te brengen op de patronen. Op dit moment zullen de dames thuis nog een proefmodel maken en deze doorpassen, zodat ze de tweede dag direct kunnen beginnen met het maken van hun Perfect Little Black Dress. Doordat ik het aantal cursisten laag houd bij deze workshop kreeg iedereen de aandacht die ze nodig hadden, daardoor was de workshop voor iedereen persoonlijk. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat van alle jurkjes.

20170224_141617
Wil jij deelnemen aan de volgende workshop? Dan kan je je aanmelden voor de wachtlijst.
Mail dan je naam, adres, telefoonnummer en welke workshop naar [email protected]
Je wordt dan als eerste op de hoogte gebracht wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Let’s Sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie?
Like dan mijn Facebookpagina!

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam