Creatieve berichten over naaien

Hippe Hipster – Inspiratie met gratis patronen

Voordat ik mijn naaimachine herontdekt had, verbaasde het me dat je online berichtjes zag over mensen die zelf ondergoed hadden gemaakt. Ondergoed kost je meestal geen kapitalen in de winkel en normaal gesproken krijg je voor een leuke rok of jurk meer complimentjes en leuke reacties dan voor zelfgenaaide onderbroeken. Maar toch…. Eenmaal eerder maakte ik een slip, en hoewel de maat nog niet perfect was, zat het heerlijk en had ik er veel plezier in dat ik van top tot teen in een zelfgemaakte outfit gekleed was. Dus probeerde ik nu, in het kader van mijn serie blogs over gratis patronen, het patroon voor een hipster van de Dromenfabriek uit!

Het gratis patroon is te downloaden in medium en small en bestaat maar uit drie delen: voorkant, achterkant en kruisstukje. Het is dan ook supersnel klaar, erg fijn.

Ik stikte alle naden door met mijn nieuwe favoriete siersteek, die ik eerder al in mijn warme wintersweater gebruikte: de honingraatsteek, steek #24 op mijn B380. Door met deze steek middenover de naad te gaan, krijg je de uitstraling van een coverlock, erg sportief. Daarnaast maakt het de naden wat vlakker, wat me vooral voor ondergoed wel comfortabel leek.

Ook de zomen bij de pijpjes deed ik met deze steek.

Aan de bovenzijde gebruikte ik zilverkleurig “fold over elastic”, elastisch biaisband. Dit elastiek is mooi glanzend en ook met allerlei leuke printjes verkrijgbaar. Deze is effen, dus stikte ik deze ook met de siersteek vast, voor een klein accentje.

Een leuk klein project dus, snel klaar en met weinig benodigde materialen, maar erg comfortabel! Absoluut voor herhaling vatbaar dus.

Heb jij wel eens ondergoed voor jezelf genaaid? Zo ja, welk patroon gebruikte je?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam