Creatieve berichten over naaien

All Weather Sweater – Inspiratie met gratis patronen

Het wordt weer frisser hier in het Noorden, hoewel het zonnetje nog goed z’n best doet, maar “sweater weather” komt in zicht! Dus maakte ik de toepasselijk getitelde All Weather Sweater, een gratis patroon van By Eva Maria.

Het is een patroon voor een sweater met verlaagde mouwinzet en flatteus gedraaide zijnaden. Eigenlijk is het ontworpen voor pubers, dus ik koos uit voorzorg de grootste maat, maat L. Die verlengde ik ook nog eens tien centimeter, bij lijf en mouwen, zoals ik bij elke trui doe vanwege mijn lengte van bijna 1.80m….

En om nog even in zomerse sferen te blijven, maakte ik hem in pastelblauwe tricot! Niet te dik en een fris kleurtje. 

De siersteek die ik ook bij een vorige trui gebruikte, honingraatsteek nummer 24 op mijn B380, beviel zo goed dat ik bij deze sweater weer wat anders ermee probeerde. Bij de zwarte wintertrui had ik langs de naden gestikt met de siersteek, maar nu stikte ik, voor een echt coversteek-effect, midden over de naad. Dat deed ik bij bijna alle naden, voor een sportieve uitstraling. Ik zei toch al dat ik een nieuwe favoriete steek heb gevonden hierin?! 

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam