Creatieve berichten over borduren

Knopen

Soms lukt alles waar ik mee bezig ben en soms lijkt het of ik alles 2 keer moet maken voor dat het naar mijn zin is. Afgelopen week had ik zo’n tegenwind dag. Na veel uithalen en op de tanden bijten was de tas die ik maakte eindelijk klaar op een knoop na. Dozen vol knopen heb ik, in alle maten, kleuren en soorten. Je begrijpt het al, dé knoop zat er niet bij. Bij mijn zoektocht kwam ik een setje “overtrekbare” knopen tegen en direct zag ik dat deze, met een borduurtje op de stof, geweldig op mijn tas zouden staan. Het leek me leuk om mijn initialen op de vrij grote knopen te borduren.

Ik klik in de Bernina software gereedschapsbalk op het monogram icoontje  .

Na de initialen ingetikt te hebben, kies ik  “style” 9 voor mijn monogram en bepaal de grootte.

Op de verpakking van de knopen staat de maat van de cirkel die nodig is om de stof over de knoop te trekken. Ik vind het handig om deze cirkel om het monogram te zetten zodat ik de stof op de stiklijn kan uitknippen. Hiervoor kies ik het cirkelgereedschap  en digitaliseer een cirkel.

Ik controleer of mijn monogram in het midden van de cirkel staat en borduur het motiefje uit.

De knoop past perfect. Ik ben tevreden en mijn dag is weer goed.

Liesbeth Ouwerkerk-Noordam

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam