Creatieve berichten over borduren

Sterrenpracht in Art Canvas.

In het gedeelte Art Canvas van Artista 6 , kunt u supersnel figuren maken en deze weer van vorm veranderen. Dat ik deze keer weer sterren heb genomen is puur toeval. Op vakantie in Frankrijk zaten we tot laat op een terrasje. Op weg terug naar de camping keek ik naar boven en de lucht was bezaaid met sterren. Deze blijven me om de één of andere fascineren.  Hier wil ik u een aantal varianten laten zien, waarbij zowel het aantal punten als de vorm van de ster veranderd.

Aan de linkerkant ziet u in Art Canvas een aantal iconen staan. Bij de iconen waar een zwart pijltje onderin staat schuilen nog meer varianten. Dubbelklik op het plaatje en het vouwt zich open, in dit geval zijn het zes varianten en klikt u de ster aan.

Bovenin het beeld verschijnt een ster met het getal 5, dit geeft het aantal punten van de ster aan.

Bij de cursor verschijnt nu een ster klik in het veld, houdt de linker muisknop ingedrukt en trek een ster. In de linker bovenhoek verschijnt de grootte van de ster.

Wanneer u nu het aantal punten veranderd in 12 en in het beeld klikt, zal de ster gelijk 12 punten krijgen.

U kunt ook heel eenvoudig de hoek van de punten veranderen. In dit voorbeeld heb ik de hoek van 53 veranderd in 75.

Wanneer u nu  (= Rescape Vector Object) kiest, kunt u de middenpunten verslepen naar buiten of naar binnen toe en op deze manier de scherpte van de hoeken veranderen. Experimenteer hier eens mee, zowel met het aantal punten als de diepte van de punten.

Geef uw ster eens een kleurtje door op de gewenste kleur te klikken in de rechterzijkant. Om de ster wat speelser te maken, kunnen we de punten ook ongelijk van lengte maken. Selecteer de ster en klik op de rechtermuisknop. Klik op Convert to Curves en klik weer op het icoon       en sleep met de vierkantjes bovenaan de punten.

 

 

 

Tevens kunt u de kaderlijn veranderen van dikte en zelfs helemaal verwijderen. Selecteer de ster en ga naar   en vouw deze uit. Dit vindt u rechts bovenin de balk.

Selecteer dan de dikte van de lijn die u wilt, of juist geen lijn. Wanneer u tevreden bent, exporteert u de afbeelding naar Embroidery Canvas door op Convert  Vectors to Embroidery te klikken. En de tekening wordt omgezet naar een borduurmotief. Let hierbij wel op dat de grootte van de tekening binnen het frame past. Is dit namelijk niet het geval, zal gewoon de tekening verschijnen en wordt deze niet omgezet naar een borduurmotief. Ga in dat geval terug naar de Canvas mode en verklein de tekening.

Met dit motief kunt u dan weer gaan spelen door de steken aan te passen door een hele toepasselijk steek de nemen, namelijk de Star Fill, die u onderin de balk vindt.

Ook leuk is om ster in ster te zetten, zoals hier in de voorbeelden. Druk op Ctrl a om alles te selecteren en exporteert u de afbeelding naar Embroidery Canvas door op Convert  Vectors to Embroidery te klikken.

De variaties zijn eindeloos. Leef u uit en laat uw varianten met de sterren eens zien.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam