Creatieve berichten over borduren

Navigatie hoesje

Omdat ik nogal veel op de weg zit is voor mij een navigatiesysteem echt een uitkomst. Het bespaart me op jaarbasis enorm veel tijd en benzine en tijdens het rijden een hoop stress. Na de vakantie heb ik mezelf op een nieuw apparaat getrakteerd, waarop ook nog een file informatie staat. Nou ik kan u vertellen dat ik nu op plaatsen kom, waar ik nog nooit geweest ben. Maar waar het nu eigenlijk om gaat is, om het apparaat natuurlijk een degelijk hoesje zit. Het is tijd om hier eens iets leuks voor te maken. Uiteraard, vind ik dan, moet de afbeelding iets te maken hebben met het apparaat. Dus Art Canvas opgestart en de maten opgegeven van mijn mapje.

U gaat naar Basic vector shapes en selecteert hier de pijlen.

  

  

Wanneer u de pijlen aanklikt ziet u het symbool boven in beeld The perfect shapes veranderen in een pijl. Wanneer u deze pijl aanklikt verschijnen de verschillende pijlen die in het programma zitten. U kunt ook gelijk de lijnbreedte aanpassen wanneer u dat wilt.

Nu kunt u gaan spelen met de pijlen. Ga in het veld staan en sleep met de linkermuis knop ingedrukt. De pijl zal verschijnen.

 

Maak zoveel pijlen als u wenst.

 Geef de pijlen een kleurtje door deze te selecteren en dan op een kleur in de kleurbalk te klikken rechts op uw scherm.

 

Maar we zijn nog niet klaar met spelen. De pijlen staan keurig verdeeld over het vlak, maar we kunnen ze natuurlijk ook over elkaar heen laten vallen. Het programma is natuurlijk zo in gesteld dat de volgorde waarin u de pijlen heeft gemaakt, maakt welke pijl bovenop komt liggen.

Uitgespeeld??

De pijlen worden automatisch omgezet in steken.

Dan gaan we er nu een borduurpatroon van maken. Selecteer alle pijlen met Ctrl A en klik op

De pijlen worden automatisch omgezet in steken.

Deze steken kunt u natuurlijk weer van richting veranderen of motiefsteken van maken. Het is maar net wat u zelf leuk vindt.

Zet er nog even een kader omheen 1 cm groter dan het geheel eigenlijk moet zijn. Zet de steeklengte hiervan op 4. Schuif deze stikgang in de color film naar boven en kopieer deze omlijning. In de color film kunt u trouwens ook zien dat het programma steken die elkaar overlappen automatisch weghaalt.

Tijd om te borduren.

Benodigdheden:

Decovil 1 (=versteviging van Vlieseline)

Scheurvlies

stof naar keuze

Vliesofix

breed elastiek

magneet sluiting

borduurgaren

 

Span scheurvlies in de ring in en borduur de 1e gang. Als verteviging heb ik in dit geval een nieuw product (Decovil 1) van Vlieseline gebruikt. Knip hier een stuk van zo groot als de omslag en strijk hierop de stof die u wilt gebruiken.  De stof ongeveer 1 cm over de rand laten vallen. Leg dit op het inmiddels geborduurde vlak en borduur de 2e gang, waarmee de stof met versteviging vast ligt op het scheurvlies. Borduur nu de pijlen uit. Knip een stukje stof voor de binnenzijde. Knip dit met 1 cm naad en plak hier Vliesofix achter. Speld dit nu het een omslagje aan de binnenzijde van het geborduurde gedeelte. Zet aan de buitenkant één gedeelte van de magneetsluiting.

 

 

Neem een lapje stof van 7 cm breed en stik dit dubbel om een sluiting te maken. Verstevig dit. Bevestig hier de andere helft va de magneetsluiting aan. Schuif dit tussen de 2 lagen stof. Neem het brede elastiek en stik dit aan beide zijden vast.

En u bent klaar om op pad te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam