Creatieve berichten over borduren

The Sleepers

In de Galerie van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) is tot 27 mei de bijzondere tentoonstelling “The Sleepers”  van Martin Fenne te zien. Ik ben erop attent gemaakt door een vriendin die weet hoe geïnteresseerd ik in textiel ben, gelukkig hoef ik niet in het ziekenhuis zelf te zijn.

De kunstenaar heeft slapende mensen geschilderd met satijn paspel band, in allerlei houdingen. De slapers, de kussens, de lakens, dekens en alle plooien in de kunstwerken zijn opgebouwd uit over elkaar gelegd band. Het 3 dimensionale effect wordt bereikt doordat de vormen van te voren uitgesneden zijn. Hierop is het band verwerkt.

Iedereen die in de buurt van het LUMC komt raad ik aan deze tentoonstelling te gaan zien. De galerie ligt achter de hoofdingang naast de parkeergarage. De toegang is gratis en het eerste uur parkeren ook,  deze tijd is voldoende om de tentoonstelling te bekijken.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam