Creatieve berichten over borduren

Upgrade B880 en B 790 uitgelicht: herschikken (rearrange)

Welkom terug bij de kennismaking met de upgrade van de B880 en B790. Dit keer wordt rearrange oftewel herschikken besproken. Ik laat dit zien aan de hand van een samengesteld design. Ik selecteer hiervoor 3 motieven die ik op de USBstick heb opgeslagen.

IMG_1554

Het is inmiddels herfst, en wil graag een compositie uit 2 verschillende pompoenen en herfstblaadjes maken.

IMG_1553

Omdat ik nog niet weet hoe groot het motief zal worden, selecteer ik de jumbo-hoop, je ziet dat het wit-omkadert is in het scherm. Ik wil de motieven hier en daar laten overlappen en de volgorde van borduren is nog niet goed.

IMG_1555

Via de i-con kun je het ontwerp gaan bewerken.

IMG_1557

Als eerste het takje met de blaadjes, dat wil ik wat gaan draaien, het is moeilijk te zien op het scherm…sorry. Gebruik de multifunctionele knoppen om het in de gewenste richting te draaien.

IMG_1555

Ik wil graag een beetje een 3D effect maken en daar gaan we de rearrange-tool voor gebruiken. Op die manier kan ik de kleine pompoen als het ware iets naar voren halen. Daarvoor hebben de rearrange tool nodig.  Tik op onderste het pictogram in de rechterwerkbalk om de tool actief te maken.

IMG_1568

Je ziet dat er 1 2 3 naast 3 onder elkaar geplaatste blokjes staan. Je kunt nu met de 3 lagen waar het samengestelde motief bestaat een nieuwe volgorde maken. Als je op het pictogram tikt, verdwijnen de pictogrammen en zie je 2 pijltjes, kijk maar op de volgende foto.

 

IMG_1562

Je ziet nu dat je compositie uit 3 borduurtjes is opgebouwd. Kies in de borduurtjes er 1 uit die je wilt verplaatsen, het geselecteerde borduur is nu “wit”.

IMG_1561

Als je op een pijltje in de rechterwerkbalk tikt, kun je het geselecteerde motief omhoog of omlaag plaatsen in de borduurvolgorde. Als je tevreden bent over de volgorde, kun je nog verder bewerken om de borduurtjes netjes iets te laten overlappen. Selecteer hier via de i-con het verplaatsen van het borduur voor, de plus in de linkerwerkbalk. Je werkt dan per borduur/laag, net zo lang tot je tevreden bent. Is de volgorde toch niet goed? Dan kun je altijd weer een rearrange doen.

 

IMG_1564

Dit is mijn compositie geworden.

IMG_1409

Het borduur komt op een rokje van donkerbruine tweed, echt herfst dus. Eerst netjes alle naadtoeslagen en figuurnaden doorslaan.

IMG_1410

Ik wil open gestreken naden, dus eerst alles naden 3 draads aflocken….dat gaat heel vlotjes met de l460.

IMG_1423

Het grote moment: borduren. Ik span hiervoor wegscheurbare versteviging in en spray dat lichtje in met special lijmspray. Daarop plaats ik het rokje (de middenachternaad is nog open, dus het ligt mooi plat).

IMG_1429

Het begint al wat te worden. Je ziet dat de kleine pompoen echt een beetje naar voren komt. Missie geslaagd!

IMG_1478

En zo ben je weer een leuk rokje rijker, met een persoonlijke touch.

Nog even over rearrange: je kunt alleen de volgorde van de verschillende borduurtjes veranderen, niet de opbouw van het borduurtje zelf. Ik vind het een prettige tool, want je kunt net zo lang schuiven tot je tevreden bent. Vergeet niet om je borduur eventueel op te slaan in het persoonlijk geheugen van je machine, of USBstick.

Tot de volgende keer, waar weer iets leuks van de upgrade wordt uitgelicht.

Yvonne.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam