Creatieve berichten over naaien

BERNINA bruidsjurk

BERNINA Wedding Dress by PienkelAls fanatieke naaister krijg ik regelmatig de vraag of ik ook in opdracht naai en of ik wellicht iets wil verstellen. En eigenlijk is het antwoord altijd een volmondig NEE (vooral op vragen om te verstellen….). Maar dit voorjaar kreeg ik wel een heel bijzondere vraag, van een heel lieve vriendin die altijd stellig beweerde nóóit meer te gaan trouwen, maar nu dan toch gaat trouwen met de man waar ze al heel lang gelukkig mee is. Ze had namelijk online een jurk besteld in een prachtig modelletje, maar die was veel te wit en van een eng glibberig stofje. Aan mij dus de vraag of ik diezelfde jurk kon namaken in een fijne stof en kleur. Een hele eer, maar ook zenuwslopend! Ik kon de uitdaging dan ook niet weerstaan….

BERNINA Wedding Dress by Pienkel

De jurk was van tricot, en eigenlijk een heel simpel modelletje, met als blikvanger een prachtig rugdecolleté. Ik heb de jurk dus simpelweg op patroonpapier gelegd en omgetekend, waarbij alleen voor de smalle bustenaden wat extra ruimte gemaakt moest worden. Een proefversie in een oude lelijke tricot paste al vrijwel direct, dus ik kon meteen door met het echte exemplaar. De schouderbandjes zijn van dubbele stof, op de randen doorgestikt met een rechte steek. De halslijn en de randen van de ruguitsnijding kregen simpelweg een klein inslagje en werden vervolgens ook gewoon met een rechte steek vastgestikt op mijn B380.

BERNINA Wedding Dress by Pienkel

Het leuke oprijgje onderaan de rug maakte ik door met een zigzag een stuk elastiek op de binnenzijde vast te stikken. Door deze rimpels trekt de hele rug van de jurk prachtig strak.

BERNINA Wedding Dress by Pienkel

Voor de zekerheid had de bruid op de grote dag de schouderbandjes wel even vastgeplakt, maar verder heeft de jurk zich de hele dag fantastisch gehouden, zelfs urenlang dansen in de tuin was geen probleem. Het feest was het leukste dat ik in jaren heb meegemaakt, en ik voelde me net de moeder van de bruid, zó trots kon ik naar de bruid in haar BERNINA-jurk staan kijken.

Een heel bijzonder project!

Hebben jullie wel eens iets gemaakt voor zo’n speciale gelegenheid?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam