Creatieve berichten over naaien

Summer shorts voor warm lenteweer

Summer time

Oké het is nog lente, maar de temperaturen stijgen en het is tijd om de zomergarderobe tevoorschijn te halen. Voor mijn oudste zoon betekende dit, dat ik voor een complete nieuwe zomergarderobe moest zorgen, want hij is weer flink gegroeid.  Voor de eerste zonnige dagen kocht ik snel een paar shorts en de rest zou ik zelf wel maken. Als eerste naaide ik deze summer shorts. Mensen die mij kennen, weten dat ik meestal erg vrolijk gekleurde stoffen en gekleurd lockgaren gebruik. Maar mijn oudste zoon vindt dat niet altijd meer zo leuk.

Benodigdheden

Voor deze shorts gebruikte ik een grijs gemêleerde summer sweat / french terry stof. Het is een hele dunne jogging stof, een stukje steviger/dikker dan tricot. En om de summer shorts wat ‘neutraal’ te houden, koos ik dit keer voor zwarte coverstiksels.

Voor de ‘leeraccenten’ gebruikte ik snappap. Snappap wordt ook wel ‘vegan leather’ genoemd. Het is een nep leer, het lijkt wat op papier/karton, maar het kan gewoon gewassen worden. Het is in vellen en in stroken te koop. Wil je het alleen gebruiken voor labeltjes, dan heb je genoeg aan een strook. Wil je het ook voor de ondergrond van nestelogen gebruiken, dan heb je een vel nodig. Zelf heb ik een vel in lichtbruin gekocht en nog een strook in een donkerdere bruintint. Zo kan ik wat variëren.

Aan de binnenkant van de heupboord, streek ik wat vlieseline ter versteviging op de plek waar de nestelogen moesten komen. Met een klein stukje Stylefix (soort tape) plakte ik het rechthoekje van Snappap op de juiste plek. De Stylefix zorgt ervoor dat het rechthoekje tijdens het naaien blijft zitten. Snappap kun je beter niet met spelden vastzetten, want dan komen er gaatjes in. Nadat ik de Snappap had vast gestikt, heb ik er grote nestelogen in gezet. Ik had nog een klein restje koord over van een ander naaiproject. Dit koord was te kort om voor de hele taille te gebruiken. Ik heb het koord dus alleen door de nestelogen gehaald en aan de binnenkant met de hand vast genaaid. Het koord is dus puur ‘ter decoratie’ en is niet functioneel.

Voor het doorstikken van de naden gebruikte ik steek nummer 21, de 4 draads coversteek. Ook de zomen stikte ik met deze steek door. Meer tips over zomen met de coverlock lees je in dit artikel.

En als laatste voegde ik nog een naamlabeltje toe, met een stukje Snappap eronder. De eerste zelfgemaakte korte broek is nu klaar. Er gaan er vast nog wel meer volgen! Zijn jullie al bezig met de zomergarderobe?

Meer foto’s en informatie over het patroon en de materialen vind je hier op mijn blog.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: koord, lockgaren, nestelogen, SnapPap, summer sweat
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam